Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem zoufalá, prosím o každou radu. Bydlíme s přítelem v obecním domě kde snámi na patře žije jedna rodina starších lidí kteří vlastní psa, nyní jsem na rizikovém těhotenství a trpím alergií na zvířata, sousedka neustále vyklepává na společnou chodbičku svoje koberečky, koberce a předložky ze svého bytu, plné psích chlupů atd. s oblibou to klepe i nám do botníku, podotýkám že na společné chodbě je na zemi částečně koberec a linoleum, poté mě neustále buzeruje abych vysávala chodbičku, tím si vysavačem tahám i chlupy do bytu, sousedi jsou stále doma, nepracujou, neustále obtěžujou nás i naše dálší spolubydlící v domě popř. tím že chodba je málo mokrá či suchá, vše jim vadí, dělají všem i naschvály, posílají kontroly všeho druhu na všechny, jsou zkrátka problémoví, dohodnout se snima nedá a vzhledem ktomu že mi paní sousedka řekla že jí nezajímá ani moje dítě a v případě že na chodbičce budu mít kočárek, je to můj problém a bude i nadále vyklepávat koberce atd., už nevím jak se mám zachovat, nikdo si jich nevšímá ale oni si pokaždé něco najdou, přitom oni sami dělají jen nepořádek a ani neuklízí psí výkaly,nic je nazajímá, už jsme byli i na obci ale ta stím nic nedělá, nevíme jak dál, toto spolužití je šílené, načež kdyby byla možnost a finanční prostředky okamžitě se odstěhujeme, bohužel to nejde, budu vdečná za každou radu, moc děkuji Koryna
Je mi trapné se pořád opakovat, ale já v takovýchto případech doporučuji kameru jako univerzální řešení. V tomto případě buď viditelně ke stropu, aby snímala prostor před mými dveřmi. Mám přece právo se chránit před zloději. Nebo ve formě dveřního kukátka. V každém případě bych se pochlubil sousedce jak se chráním před zloději a že si nahrávám všechno, co se na chodbě děje. Občas podpořit nějakou fotkou z kamery - ideální. Sousedka pak nejspíš bude chodit domů oknem.
naprostý souhlas
jako páku na souseda to použiji taky,pár záznamu a jeho výmluvám,že on nic je konec
Tohle v podstatě nemá dobré řešení...Být já na místě Vašeho přítele,tak použji řešení,na hrubý pytel,hrubá záplata.Ale vím,že je to těžké,každý na to nemá žaludek..
Prožívala jsem něco podobnýho a byla jsem z toho nejen zoufalá. Bydlela jsem ve vysněném bytě ale na chodbu se neodvážila ani s odpadky. ty jsem vynášela až tam nikdo nebyl. Bylo to šílený jako u vás vždycky se něco našlo. Měla jsem dvě práce jezdila večer domů nožičky se mi pletly a pot om co jsem si vyslechla dvě souseedky jak drbou na chodbě že chodím dom ožralá nebo zfetovaná jak se tahám jsem se uplně složila...(přitom ta druhá nad námi se nám opravdu ožralá pozvracela přímo před bytem apod) POZOR pak se ale Nasrala odpuste ten výraz ale bylo to opravdu tak. A vlítla na ně jak furie zase já a začala jsem a už toho mám ku... dost. co si o sobě myslíte jestli si myslíte že mě tady nudete ztrpčovat život tak jste na omylu já se na prdel z vás neposadím... podotýkám že takový slovník normálně nepoužívám.
A do té doby než mi dáte pokoj se ze mě poserete zase vy. blabla bla 20 minut. monolog přerývanej jen mými vzteklými výkřiky nepřerušujte mě já jsem vás tady poslouchala dva roky tak ted budete poslouchat vy mě.
Šla jsem domů a pustila mladýho CD s nějakýma příšernostma na plný pecky... dala si špunty do uší... a vydržela jen sousedky ne... za chvíli tam byly furie obě... co to má znamenat.
Řekla jsem jim že když s nima nejde dohodnout se na kompromisu ,abychom tady mohli společně žít a ne existovat tak budou denně až do 22 hod poslouchat tenhle kravál a nikdo mi ho nezakáže.
Rekla jsem jim na rovinu že to nedělám proto že bych byla sebestředná mrcha ale protože jsem zoufalá že se s nima nejde domluvit a chci tady žít v pohodě a klidu a když to nejde tak budu v pohodě alespon já a v klidu nikdo . Takže at se zamyslí nad tím jak by se to dalo řešit a pak at zkusí zazvonit že pokud je přes ten kravál uslyším otevřu jim a pokud to bude jen trochu rozumný kompromis dohodneme se.
Měla jste to vidět... Ted už mi nosí ze zahrádky okurky a jahody ... ale jsou chvíle kdy mě točí i ted ale ty už musím zase vydýchat já (v mrazech nechávají otevřený vchodový dveře protože se jim nechce se psem ven tak ho pustí na volno a aby nezmrzl tak mu nechají otevřebno chudáčkovi a že já mám v přízemním bytě kosu jak blázen nikoho nezajímá... jen se otevřou dveř v patře majitelka zapíská a pes přiběhne. Zatím se blbec nenaučil za sebou ty dveře zavírat a majitelka to neřeší pac bydlí v patře a tam jí zima není .Ale to jsou jen detaily... a musím je vydýchávat. Nikde není zlato a svato..
Zkrátka má rada zní nenechte se týrat .usmívehte se . Zkuste se dohodnout a pakliže to nejde udělejte něco aby se chtěli dohodnout ony... Hodně štěstí .
měl jsem podobný problem a nic nepomáhalo, nápady typu na hrubý pytel hrubá záplata situaci ještě přiostřili, a jediné co nakonec vyřešilo náš problem byl zděděný domeček kam jsme se přestěhovali a je klid. Sousedy mám dva a oba jsou v pohodě
Přeju pevný nervy se sousedem
Co takhe se podivat naDOMOVNÍ ŘAD ktery zpracovan každý nájemní dum .třeba je hledat odstavce o chovu domacich zvířat(v některých domech je to zakazano). jestli se chovají na černo podat podnět k přešetření by bylo zajímaví.A dale by bylo zajimavé podat podnět pro přestupek proti občanskému soužití(v tomhe připadě je těba mít vice svědku že vas buzeruje)
domovní řád se řídí občanským zakoníkem(takže je vymahatený) a psa chovat lze zakazat (obzlášt velka plemena) na zakladě zakona proty tyraní bussy
To je mi Vás líto, s takovými sousedy je vždy těžké pořízení. Já bych jel taky stylem na hrubý pytel hrubá záplate.
Babičku a dědu mi ohrožoval věčne podnapitý soused, až se mu zatřepalo krkem, byl klid.
Pokud na to nemáte nervy (spíš partner). Tak se jedině obrátit na právníka (v bytovém domě musíte mít domovní řád, který chování nájemníků a vlastníků definuje, když to řeknu blbě). Ovšem stejně Vám budou dál dělat naschvály, budete s tím mít náklady a lítání...
Každopádně Vám přeju pevné nervy!
Ahojky lidi, moc vám děkuji za rady, v domě bydlí víc nájemníků a většina podniká, tak náši souseedé závistivci na všechny posílají kontroly od finančního uřadu po hygienu atd. jinak byli pozváni na město a vraceli se s nadávkami, bezva, no ted nám dělají ještě větší naschvály, tad ještě ktomu hulí na chodbě a nevětrají abych do toho musela jít a ještě se u toho dobře baví za svými dveřmi když já se dusím, přítel je rapl a nejde to řešit, bylo by pak hodně velký zle, volili jsme cestu mírnější a pro nás přijatelnější jít přes obec, protože na to ti blbci od vedle čekají a ještě by se mohli na nás hojit, když nepracují, ještě mě napadlo když nic nepomůže, byt vyměnit a nasadit jim sem stejný jako jsou oni, aby si taky užili, to je denodenní teror a ještě dělaj chudinky protože jsou starší a mi mladí, myslím že to potáhneme až k soudu ve finále, snima se nadá dohodnout na ničem, je to smutný ale bohužel, je to peklo, mít ty peníze hned jdeme pryč...
doplněno 15.02.12 15:32:Ještě jsem chtěla dodat že domovní řád tady žádný není, prý nám ho dodaji, tak čekáme.
co aby se mužská část domu domluvila chytla toho rapla a dala mu po hubě jinak vám opravdu nezbyde nic jinýho než se odstěhovat.
To víte že by to nejradši udělali ale ten pán by se hojil na všech, jsou hrozní, ani děti za nima nejezdí, evidentně dělají ze života peklo všem, nevím už mi zbývá jen doufat že zasáhne nějaká vyšší moc..
Pokud si konec konců našetříte a odstěhujete, můžete jim toho zaslat spoustu na rozloučenou. Při konečném opouštění bytu bych se jim taky nějak pomstila. Můžete jim třeba něco nasypat do bot, nebo jim nečím postříkat dveře. Semena z rostlin, vlasy, šunka, hmyzí larvy, voda, sníh ve spreji atp... Je to jen na Vaší fantazii! Nebo na ně něco nenápadného nastražit, třeba smradlavou bombičku za dveře, sáček s vodou (při otevření to prasknou). Nebo nejlepší asi bude sehnat si někoho mužského pohlaví, aby se ho báli a aby jim řekl pravdu, proč se tak chovají, že to prostě nejde a že jestli se to bude opakovat, půjde to po zlém. Nebo taky bych doporučovala porušovat jejich "dobré" jméno, všem o nich říkat atp.
Nebo prostě to nejlepší bude všem o tom anonymě dávat vědět. Stačí jen tiskárna, Ctrl+C a Ctrl+V. Natiskat, jak se k Vám chovají, vyvěsit. Po chodbě bytu, dát do schránek, po pouličních lampách, zaplnit tím internet. Třeba do chodby, ať se milostiví sousedi (jejich příjmení) laskavě..., do schránek lidem, ať se k nim chovají tak aby s nima měli co nejmenší problémy, na pouliční lampy ať se jim veřejnost vyhne. S trochou zdatnosti to můžete zvládnout i bez tiskárny (doporučuji zamaskovat své písmo). Fotit je, jak to již někdo zmínil, vyvěsit to pak na internetu nebo vystiknout. Až na to příjdou, povolat si nějakého chlapa, ať jim řekne, že nepřestanete, dokud nepřestanou oni. Chlapa bych měla po ruce stále.
Jsem pro variantu si to ručně vyříkat ve sklepě. Sice píšu v mírném afektu, ale vím, jak by se zachoval přítel, kdyby mě, těžkému alergiovi (ke všemu těhotnému) někdo takto naschvál ničil zdraví s tím, že ho dítě nezajímá. Ježkovy voči, na to by paní dlouho nezapomněla..
Nebála bych se povolat policii, protože schváln znečišťují společné prostory (chodba). Samozřejmě mít fotky, nahrávky, videa a vyjádření sousedů jako důkazy.
Dobrý den,
na sousedské rady je každá rada drahá, lehko se pokazí, těžko narovnávají, každý má svůj úhel pohledu a hlavně každý je jiný. Univerzální rada neexistuje, nicméně si myslím, že pokud jde o starší lidi trvale zavřené doma, tak to může být také jediný druh jejich zábavy - tak jim ji prostě vemte, nereagujte, nekomunikujte, pokud vám něco bude pít krev, napravte to ale bez připomínek, komentářů, hádek, vysvětlování... A snad ještě jedna také seriózní rada - každý dům by měl mít svůj domovní řád - ať už nějaký archaický nebo inovovaný a to by měly být jakési mantinely pro společné soužití v domě a mohl by vám třeba v nějakých bodech být oporou - zkuste do něho nahlédnout... jinak hodně štěstí a pevných nervů
Dobry den,je to opravdu sila ale vsude je neco opravdu.V nasem panelaku nad nami bydli rodina smradochu kteri se neumyvaji,smrdi ze se po nich do vytahu neda ani vlezt.Pani rve tak ze to jde slyset pres 3 patra.Jeji dcera je na palicku chodila do zvlastni skoly.Pak si nasla pritele se stejnou inteligenci a pocali dite.pani domu to celych 9 mesicu nepoznala az ji dceruska zacala rodit doma.To bylo show.Do porodnice prisla socialka a kdyz je videli rekli okamzite vzit.Jenze pak to zachranil manzel pani s tim ze se pokusi ho vychovat.Ten je jediny jakz takz rozumny..Socka jim vsecho vybehala vcetne bytu protoze museli dokazat,ze se o nej dokazou postarat o vyhodach peneznich ani nemluvim.Jiz zminena pani pak zacala na baraku vykladat jak oni si to prali sak uz maji vek tak co a ze jeji mlada mela bricho jak na zip stacilo rozepnout a videlat mimino ze na ni to nebylo ani poznat.Ze zacatku cca do pul roku ale bydleli s nema vsichni maly rvaval jak tygr brala jsem to s rezervou je to mimino ani jsem nepipla a to zacal plakat treba ve 4 ja vstavala v 5 do prace a je jasne ze uz jsem nezabrala ale nerekla jsem ani muk.za dva roky se miminko narodilo nam.Mala mela reflux dovedete si predstavit jen co jsem ju nakojila uz to z ni letelo,porad prevlekat krmit prevlekat krmit mala plakavala to je jasne a ta nahore rvala ze to je silene to je na stuple do usi ze mala nedela nic jineho a jenom rve a kdybych ju poradne nakojila tak spi az do rana a tak podobne to uz jsem nevydrzela a sla si s nou promluvit do oci me rekla ze ona nic takoveho nerikala.A od te doby je peklo.Ted uz je mala starsi spi celou noc tak ju nemuze pomlouvat tak si vymyslela ze ji krademe letaky a slozenky ze schranky.Toho si taky nikdo nevsimal protoze kazdy vi ze to v hlave nema v poradku a momentalne probiha ta afera,ze jsem ji hodila o schranky obal od kavenek protoze jsem se bala je donest dom abych se nemusela delit.Na to jsem pouze obetovala 99 kc a sla koupit kos a dala ho do vchodu aby jeji vnuk kdyz uz ty oplatky zblajzne hodi obal do kosa a ne ji do schranky.Ted prestali platit najem v byte kde byly v podnajmu a navic majitel musel resit neustale stiznosti od lidi ze se neumi chovat,rvou tam do noci atd.a jedine reseni bylo nastehovat je zpatky domu.Ten maly ma 4 roky,jeste ve 23 hod tam rve,pisti,dupe,mlati do zeme buh vi cim a tak jsem si dovolila zabouchat na topeni no rano jste to meli slyset jestli su pry normalni ze maly se ji krecovite drzel a strasne se bal a to bylo jen 20 hod a do 22 hod si muze kazdy delat co chce.Takze to je tezke no kdyz pani nema prehled o case kdyz 7 let nepracuje tak cas asi neresi.Tak jsem to rekla nasemu dedovi a ten ze nemam takove de**** resit.Ale to opravdu nejde,jen co je tu chvilku klid ona uz vyhledava nejakou aferu kterou si vymysli jen aby se neco delo.Ale i na nu jednou dojde a smat se budu jaHezky den.
Není náhodou řečeno v domovním řádu, že pokud se psem nesouhlasí jeden nájemník, musí pes pryč? Jinak si musíte stěžovat na veřejné komisi. Ale to vás sousedi budou nenávidět. Já bych jim dělala jiné naschváli. Třeba posypala chodbu pepřem kvůli psovi. Vytřela bych chodbu nějakou kyselinou, octem či něčím podobným. Na hrubý pytel hrubá záplata . My máme v domě podobné sousedy. Bouchají dveřmi v půlnoci, mají štěkajícího psa. Nebo mají malé dítě a to celý den řve jako pavián. Kvůli nim máme rozbité dveře, prostě se chovají jako idioti. Takže vím o čem mluvíte.
Pokud vím, domovní řád sice na zdi paneláku visí, ale je tam ještě někdy z roku 1985, v současnosti nemá domovní řád moc oporu v zákoně, ale nejlépe na toto odpověděla kapkanadeje. Jinak se jedná o standartní přestupek proti občanskému soužití podle § 49 odst. 1 zák. č. 200/1990 Sb., pokud s tím na obci nic nedělají, napište to tam oficiálně papírově, následně na kraj, klidně i do televizních novin. Pravděpodobně Vás ale stejně všichni odkážou na občanský soud. Chápu, že nemáte finance, ale možná pohrozit na obci, že pokud s tím něco neudělají, odstěhujete se ještě před narozením jinam a oni přijdou o další tři lidi, tak by se obec měla trošku starat. Přeci jen, čím víc lidí s trvalým pobytem, tím je město větší, dostává více dotací apod.
doplněno 02.04.12 14:03:A pokud by ani to nepomohlo, dal bych klidně žalobu u občanského soudu klidně i na obec, neboť ta je odpovědná za laxní přístup jejích úředíků, které si mimochodem platíme mi všichni ze svých kapes (samozřejmě tlupu lidí, kteří práci neviděli ani z rychlíku nepočítám).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.