Dobrý den nemá někdo tip nebo fígl jak odstranit svíčkový vosk na nábytku a skle?Neopatrností jsem převrhla rozteklou svíčku.Vůbec mi to nejde odstranit.Díky
Odstraňování vosku _Ztuhlou vrstvu vosku nejprve co nejvíc seškrábneme tupým nožem nebo špachtlí. Pak si připravíme hodně savý papír (papírové utěrky), který položíme na zbytky vosku a přejíždíme před něj teplou žehličkou (nastavenou na vlnu), papír měníme, dokud nezůstane čistý. Nakonec místo přetřeme hadříkem namočeným v benzinu. Je-li voskem pokapaný dřevěný nábytek, místo nejprve zahřejeme fénem, který vosk rozpustí a ten pak ubrouskem vytřeme. Tato informace je uvedena na kouzelnebydleni.cz/...
mělo by to jít lihem. Opatrně seškrábněte vosk nožem nebo nehtem co půjde a potom dočistěte lihem. Ale jak říkám, opatrně. Nerozlévat a nepolévat, stačí jen do lihu trochu namočený roh hadru.
svíčky jsou vyrobené z parafinických uhlovodíků,případně stearinu - esterů kyseliny stearové.Na to by měl fungovat technický benzin - benzinový čistič.Líh moc nezabere.
JABRAKA
figurek*
jasně, ale v případě ředidel a benzínu si dejte pozor na lak a barvu nábytku.
V tomto případě jsem také pro použití přiměřeného tepla a savého papíru. Benzín někdy jde použít, ale pokud jde o lakovaný nábytek, byl bych hodně opatrný
Díky všem.Na jednom německém foru jsem se dočetla mrazák nebo mráz.Vystrčila jsem komodu na 2 hodiny na mráz a ted to šlo celkem pěkně opatrně seškrábat/oloupat.Sklo je trochu problém.Takže ten největší sajrajt je pryč vše ted je jen "nevidtelně" mastné.Ráno zkusím dle rad od vás dočistit lihem.
Děkuji všem
figurek*
se sklem by neměl být až takový problém jako s lakovaným dřevem. Na skle můžete proti vosku použít i nejtvrdší chemickou vojnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.