Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlhko na půdě

Od: ds23* odpovědí: 26 změna:

Od června 2010 máme novou střechu na domku.Domek má 80 let, směs cihel a kotovice.Na půdě se tvoří vlhkost na fólii a částečně na trámech.V loni byla situace horší a letos už je vlkých míst míň, hlavně kolem vchodu na půdu a tam kde trámy drží na domku.Vchod na půdu mám zakrytý 20cm silnou vrstvou vaty ve fólii.Nevím jestli je to stav na reklamaci, ale tolik vlhka by se tvořit nemělo.Díky David

Vlhko na půdě

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

2x

Pokud s tím něco neuděláte,shnije to a spadne.Někudy tam zatéká.Pokud je to jen sražená pára,napadá mne ,proč vlastně jste to tak udělali.Budete tam bydlet?Je to divný.Mám na střeše jen křidlici,vítr tam fouká kudy chce a je tam sucho.

ds23*
hodnocení

Dělala nám to firma - červen 2010 a na zimu jsme tam začali v patře bydlet.Bylo by řešení tu fólii na půdičce odstranit?Je mi jasné, že se to musí řešit, jinak dřevo uhnije.

des*

Dal bych tu folii pryč.Venku zima,uvnitř teplo,potí se to,nevětrá.

standam*
hodnocení

2x

jiste, ze je to stav na reklamaci

1. pod krytinou musi byt difuzni folie

2. u hrebene nebo jinde udelane odvetrani pudy tj. prostor nad izolaci

3. na strane interieru musi byt parozabrana ci jinak udelany podhled dnes pry staci OSB a utesnene spary, zalezi co mas

doplněno 14.02.12 18:50:

jinak jedna se o kondenzat ne o zateceni z venci

ds23*
hodnocení

1. pod krytinou musi byt difuzni folie
ta tam je, aspoň doufám
2. u hrebene nebo jinde udelane odvetrani pudy tj. prostor nad izolaci
jednou jsem už lidi s firmy měl a nahoře udělali otvory aby to dýchalo, trochu to pomohlo, bohužel v půdičce není žádné okno
3. na strane interieru musi byt parozabrana ci jinak udelany podhled dnes pry staci OSB a utesnene spary, zalezi co mas
je tam parozábrana
standam*

odvetrani by melo byt po celem hrebenu

je otazkou jaka a jak je udelana parozabrana

rekl bych, zvedni izolaci a mrkni na spoje parozabrany zda nejsou rozlepene

doplněno 14.02.12 19:15:

dale musis mit dokonale utesnene pudni schody, zadne odvetrani vyvedene jen do pudniho prostoru apod.

jen dotaz, mimo pudnich schodu nemas to nejhorsi nad stresnima oknama?

ds23*
hodnocení

po celém hřebenu není, jsou to prořezané otvůrky, tak 50 x 5 cm, a půdní schody tam nemám, jen ze síně je na stropě malý otvor a na něm mám 1x1 metr vatu ve fólii, aby ten otvor byl zakrytý.a okna jsou na jiných místech, tam je relativně sucho.

koukal jsem se pod vatu, mám dvě vrstvy vaty, parozábrana je suchá, spodní vata je suchá a ta horní je navlhlá jen nahoře, ale docela dost, tak mi to připadne, že to je od kapek co padají z horní fólie.

Vlhko na půdě #2
standam*

dej sem velke fotky z toho se neda nic poznat

ds23*
hodnocení

ano, omlouvám se

Vlhko na půdě #3
ds23*
14.02.12 19:33
hodnocení

.

Vlhko na půdě #4
standam*

ten otvor, ted vyres jako prvni vec

do otvoru vloz izolaci a pak parozabranu, kterou poradne napojis (parotesne zalepis) na parozabranu, kterou mas kolem otvoru

rekl bych, ze toto bude pricina

dale parozabrana musi byt i parotesne utesnena na zdech apod. to nevim zda zjistis, zalezi jak to bylo delane

to, ze mas horni cast izolace vlhkou nemusi to byt od kapek, muze to byt kondenzat, ktery se odvetra pokud ma moznost (vetsinu musi zadrzet resp. regulovat parozabrana), pokud nema zustane do jara :) a diky vlhkosti obsazene v "teplem" vzduchu, ktery ti jde z interieru dojde na difuzni folii k tvorbe kondenzatu, protoze folie je studena

ds23*
14.02.12 19:35
hodnocení

..

Vlhko na půdě #5
ds23*
hodnocení

...

doplněno 14.02.12 19:39:

to je vstup na půdu, nahoře je ta vata ve fóli, kterou otvor zakrývám...

Vlhko na půdě #6
standam*

jj, ted je to lepe videt, folie musi byt tak jak jsem napsal vyse

doplněno 14.02.12 19:46:

ty skoby vyhod, tam nemaji co delat a dbej at je to utesnene poradne, zadna doura

vata
hodnocení

0x

dle mě:)to jde z bytu...špatně udělana parozabrana+malo větráš

ds23*
hodnocení

aha, fajn, díky moc. s tím větráním to napravím a ta parozábrana, jak špatně? jako naopak položená? nebo špatně položená?jak bych to mohl dát do pořádku?díky :)

standam*

jak jsem napsal

1. parozabranu kolem otvoru zkontroluj zaprav ty doury po skobach

2. nachystej si 4x trojuhelnik z folie, ktery vlepis na stavajici parozabranu kolem otvoru

3. vloz izolaci

4. slep cipy trojuhelniku k sobe (paskou na lepeni parotesne folie)

dbej at je to poradne slepene, pak to nejak zakryj, kdyz bude treba

tej tomu tak tyden a udelej kontrolu, melo by se to zlepsit, kdyz bude slunecno a ted mozna i nad nulou bude to drive

az se udela pocasi udelej to nove s utesnenym zaklopem, ktery bude sedet i na folii stropu

vata
hodnocení

0x

jakou si použil parozábranu...?*cteni*

standam*

vata

ja typuji GUTTA WB

vata
hodnocení

0x

standam,

poradí na 100% je to machr,jetu taky dle jeho rad;)

standam*

vata

*hi* to si ani nezaslouzim, je to jen fyzika, kde staci i mala nedokonalost, pak co navrhuji nemusi stacit a problem bude jeste jinde

doplněno 14.02.12 19:59:

ale 100% ubere na tvorbe kondenzatu

ds23*
hodnocení

tak se tu koukám do papírů a je to parozábrana jutafol N 140.

standam*

jj, juta je OK, zde, ale je stredne ucinna parozabrana a predpokladam, ze je prospekovana vrutama od SDK, zde se mozna dostava do stavu nizko ucinna parozabrana, coz nemusi vadit, ale i muze, zalezi v jakem stavu je interier apod. no s tim uz nic neudelas a nejses prvni ani posledni co ji ma

ibm
hodnocení

0x

udělej co piše Standam a poctivě*cert*vypada to jako by to bylo na ty strpoy nahazene jako seno*plac*

ds23*
hodnocení

ano, děkuju všem moc a zítra se na to vrhnu :)

standam*

tu izolaci vsude trochu porovnej, ale ne moc, ted je vlhka a nebude drzet tvar

navic si myslim, ze v lete mas dost tepla v podkrovi, pokud ano zapremejslej nad dodanim dalsich 10cm na strop, resp. podlahu pudy

az budes chtit resit finalti zatepleny zaklop pruchodu dej vedet, mam neco namyslene, protoze to budu take delat a take nemam a nechcu schody, protoze temer vsechny stoji za ... .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]