Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popraskana lepenka na střeše

Od: severka* odpovědí: 14 změna:

Zdravim, potřebuji akutně poradit, diky holomrazum, nam popraskala lepenka na střeše,dneska při uklidu jsem si všimla ze kape voda skrz drevene stropy a ne malo,postele v ložnici jsou uplne mokre a podel stěny nad oknem je to hruza,tam to teče nekape..Poradte cim to do jara zacpat,napada mě asfaltová barva? Díky...*zed*

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejlepší by bylo, kdyby tam někdo po žebříku vylezl a buď propan-butanovým hořákem nebo benzinovou samodujnou lampou a za pomoci špachtle ty praskliny zatavil.

doplněno 14.02.12 17:25:

Pokud je to obyčejná pískovaná lepenka (térpapír), tak dát (navařit) záplaty z IPY.

hodnocení

2x

severko, jestliže je to tak jak píšete, určitě hořák vyřeší do jara, do kvalitní rekonstrukce.

Lepenku můžete svařit i v mrazu!

Nátěr nepomůže...

ICQ 55180641

severka*
hodnocení

S horákem to nepujde, dozvedela jsem se ze pod lepenkou ktera neni ani nalepena nybrž jen nabita hrebiky na tramech,pod tramy 5cm mineralni vata,ktery bude určite prožrana myšami a jinou podobou haveti,pod mineralni vatou jsou desky ktere jsou položene na tramy,ktere vidim v pokojich na stropě... A ta střecha neda vic jak 70kiloveho človeka...loni kdyz nam delali satelit, byli tam dva chlapi a kolem komina to cele v podstate proparali...

severko, to snad není ano možné...

co je to za místnost?

doplněno 14.02.12 20:19:

severka...

ICQ 55180641

severka*
hodnocení

neni to klasicky barak je to chata o třech mistnostech plus hala a maly sklep,nemeli sme kde bydlet tak bydlime na chatě... pokud si pamatujete pane Cukraci,loni jsme se bavili o tom že mame v planu tu chatu zateplit,nedoslo na to finančni duvody.

ahasver4*
hodnocení

0x

Podle toho,co píšete bude asi rozsah poškození lepenky velký.Nevím jak u Vás,tady už nemrzne,tak asi by nebyl od věci hořák a balík lepenky.Možná by to spravil i kýbl asfaltu ale jak píši,záleží na tom,jak moc děravé to bude...

doplněno 14.02.12 18:59:

Tím že nemrzne jsem myslel podmínky pro práci...:)

severka*
hodnocení

Tady mrzne i přes den sme v udoli.. A když byli ty velke mrazy bylo šlyšet jak pracuje cely barak, rany jak z děla. Spíš něž s tim hořakem a lepenkou či asfaltem,nebylo by lepši dat plachtu, zakryt a počkat do jara?Firma co delal střechu už neexistuje..

ahasver4*

Pokud nemáte jinou možnost i ta plachta je řešení.I když hodně provizorní...Spadne ještě hodně sněhu...

honzmalatny*

Jsem taky pro hořák a pásy ipy.Plachta je nouzovka. Stejně to budete na jaře řešit,tak bych šel do toho nahřátí a nalepení pásů.

ozzy*
hodnocení

0x

můžete zkusit nátěr gumoasfalt pokuk můžete elespon střechu troch vysušit

severka*
hodnocení

vzhledem k tomu že ma někde od pulnoci valit sněhem a ma foukat silny vitr, těžko bychom to sušili...

Chlap koupil ty plachty a asfaltovou opravnou stěrku a pokud počasi dovoli opravi se aspon to co je nejvic špatne a na jaře renovace střechy...

hodnocení

0x

pokud to je střecha A tak bych to pobyl šindelem a máte vystaráno,pokud je to na plocho a máte problém aby to uneslo 140kg,dva chlapy,tak to je pomalu na předělání a přidání izolace,nechci vidět co by udělala 30cm mokrého sněhu,jinak bych použil nějaký modifikovaný pás určený na střechu,ted asi povařit ty škvíry zašpachtlovat,nebo položit novou krytinu

severka*
hodnocení

Samo že je to střecha,jen hloupě udělana no.. Naštesti to neni moje,ja bych to komplet zhodila tu tzv.střechu a koplet předělala na střechu jak ma byt...Bohužel stavěne to bylo v 89tym a tak to vypada...

severko, zakrýt jen plachtou a počkat a celé předělat, včetně zateplení

ICQ 55180641

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]