Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych poradit..Máme souseda který odkoupil pozemek před několika lety i s nemovitostí. Pán se odstěhoval a o nemovitost se nestará, po létech se z nemovitosti stala barabizna ( rujna ), která ohrožuje nás i naše sousedy. Slyšela jsem,že není žáden zákon, který by donutil majitele pozemku a stavby (pokud se tomu tak dá ještě říkat) aby se o svůj majetek postaral.Nemáte náhodu někdo s tím zkušenost, nevíte o nějaké radě která by nám pomohla tuhle situaci vyřešit?
Děkuji moc za pomoc a přeji všem příjemný den Roženková
Napište stížnost na Městský ůřad.ten má určité páky,jak majitele pozemku dorlačit aby něco dělal.Tady u nás jeden takový majitel nechal pozemek zarůst metrovým plevelem a po upozornění MÚ to bleskurychle dal do pořádku..
doplněno 14.02.12 16:10:Ono,výše pokuty dělá s lidmi divy...
doplněno 14.02.12 17:06:Tedy já,pokud jsem dobře četl,tak píšete,že ohrožuje Vás i sousedy,ten plevel proti tomu byl legrace...
To je něco jiného, bujný plevel se rychle šíří a tím ohrožuje okolní pozemky. Rozpadlá budova se nikam nešíří, na pozemku, kde stojí mimo majitele nemá nikdo co dělat, takže i kdyby spadla, v podstatě nikoho neohrožuje. Teda pokud nestojí na hranici sousedního pozemku. Jediné, s čím můžete argumentovat je estetická stránka věci, ale to asi na velké sankce nebude.
Je mi jasné,že rozpadlá budova se nikam nešíří ale jak píšete sousedí na hranici dvou sousedních pozemků. A taky už nás nebaví stále z rujny vyhánět děti které tam chodí rozbijet okna a k tomu z rujny mají prolézačku! Je to dost nebezpečné uprostřed..Bojím se,že jedna stěna která sousedí s naším pozemkem nám spadne do zahrady. Ditě čekáme a nedokážu si představit,že bych svému synovi měla zakazovat jít si hrát na naší zahradu z důvodu bezpečí a čekat kdy to tak asi spadne... Proto píšu zde o radu!
Pokud hrozí pádem na Váš pozemek, je to něco jiného. V tom případě se může jednat o veřejné ohrožení. Každopádně se obraťte na MÚ, který přikáže majiteli objekt zabezpečit. Počítejte ale s tím, že to jednoduché nebude a může to celé zkončit až u soudu. A při rychlosti našich soudů...
Podle zákona by to mělo být trochu jinak...SÚ přikáže majiteli objekt zabezpečit tak, aby neohrožoval zdrtaví a bezpečnsost dalších lidí...Pokud tak majitel neudělá, pak by to obec měla provést na své náklady, které následně bude po majiteli vymáhat.
Takže pokud nějaký soud, tak stejně až po zabezpečení objektu...
Jednoduše , vlastními slovy, podnět k přešetření
Mě úřadu ve Vystrkově stavebnímu odboru
Vaše jméno adresa a datum narození
Jsem vlastníkem pozemku 1 v katastrálním území Vystrkov. Na sousedním pozemku č 2 se nachází dům jehož stav je takový , že dochází k ohrožení zdraví lidí. Žádám o přešetření stavu a přijetí nápravných opatření.
Žádám abych byl o přijatých opatřeních v zákonné lhůtě informován.
Ve Vystrkově dne 1.1.2012 Novák Karel
Prosím Vás ještě o jedno..Hledala jsem aspoň menší vzor ohledně žádosti na toto téma a nic.Neznáte nějaké ty stránky?Děkuji ještě jednou..
Někdy loni v létě nebo koncem léta, řešila něco podobného bedna. Bylo to někde tady o kousek výš na severu. Nový Bor, Varnsdorf, Šluknov, Jiřetín pod Jedlovou někde tam nahoře. Stála tam na hranici pozemku ruina, stejně jako u Vás. Nikdo s tím nechtěl nic dělat, dokud se to skutečně nezačalo rozpadat a padat na ten sousední pozemek. Jen si nějak nemůžu vzpomenout na jaké TV to bylo. Tipnu si černé ovce, nebo občanský judo, nebo něco takovýho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.