Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plíseň v místnosti vs Savo

Od: zelenac* odpovědí: 10 změna:

Odstraní mi Savo originál ( mám doma) také dobře plíseň? Není to speciální "Savo na plísně" to samé jen ovoněno? Nezáleží mi na vůni ale chci něco co bude na plíseň nejlepší. děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkuste Fungispray proti plísním

hodnocení

0x

Odstraňujete následek...ale měl by jste odstraňovat příčinu..

hodnocení

0x

Ve starých domech se dělá plíseň v rohu místnosti, kde se často nevětrá, nebo je místnost uzavřená.

Tady je přípravek, který nejen likviduje plíseň, ale i zabraňuje další tvorbě. Net: moset.cz/...

Plíseň v místnosti vs Savo

micina*
hodnocení

0x

Odstraní. Mám čerstvou zkušenost ,teď v zimě u okna, v místnosti kde moc netopíme se udělalo trochu plísně. Nalila jsem Savo do nádobky s rozprašovačem, postříkala, během 10 min plíseň zmizela.

hahanaj*

ano zmizela ,ale jen z povrchu zdi, ale příčina se neodstranila , ve zdi plíseň stejně je a opět se objeví

zelenac*
hodnocení

to hahanaj Asi je to tak jak píšeš. Ten barák kde to řeším je relativně nový asi 15 let. Už od samého začátku v rohu byla malá vlhost, potom pochopitelně následuje plíseň. Bojuji s tím léta. Už nevím jak se to odborně říká ale asi nějakej tepelný most nebo tak nějak. Prostě jak nastane určitý rozdíl venk. a vnitřní teploty. No ale nyní pozorují i ty plesnivé flíčky i jinde a ne zrovna v rohu a někde i nad oknem. Čili tak zase uplmě to nebude pravda.Jasně musím vyřešit přícinu , ale zatím mne nic nenapada. Jedině snad obít omítku ale to je drastické . Jedná se o obývák, kde permanentně fungujem a topíme.

Pokud se jedná o tepelný most, paradoxně bude zeď tím vlhčí, čím budete mít uvnitř tepleji (teoreticky, protože se vzrůstající teplotou bude částečně klesat vlhkost vzduchu).

zelenac*
hodnocení

Tak teorii už jsme zvládli, teď tu plíseň.

Rada jednoduchá, provedení už méně. Odstranit, případně odizolovat tepelný most. Savo pomůže jen dočasně, vlhko neodstraní.

hodnocení

0x

odstranit příčinu je složitější, určitě ne na dálku bez znalostí místa. Je třeba popis a třeba fotky stěn...

Odtranit plíseň jen chemií, ale vždy se vrátí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]