Nejste přihlášen/a.
Právě doděláváme podkroví, kde budou na šikminách i stropech OSB desky PD (12 mm) a chtěl jsem se zeptat na zkušenost při tvorbě tohoto systému.
Je lepší použít pro rastr latě nebo klasické sádrokartonové profily? A jak daleko od sebe se doporučují?
Parozábranu přetáhnout až přes ten rastr nebo ji dát přímo na vatu pod něj?
Jaký je správný postup?
Za reakce předem moc díky.
Je lepsi pouzit rost pro SDK a SDK, proc si pridelavat problem s OSB na sikmine?! a drevenym rostem
nechces to prehodnotit a myslet i na dostatecnou izolaci pod krokvema?
jakou mas v planu dat povrchovou upravu OSBcek?
To standam a milancukrar: chlapi díky za bleskurychlé odpovědi.
No, problém je, že OSB desky jsou koupené. A abychom opravdu dali i izolaci pod krokve, tak zřejmě tvoříme takovou "hybridní" kombinaci, protože na krokve jsme dali nástavce na klasické SDK profily (viz foto). Navíc mi dneska jeden "borec" na stavbě poradil, že tam mám dát ještě na zpevnění latě. Ale mám obavu, aby to už celé nebylo až moc těžké.
Proto mě napadlo, že bychom na strop dali přímo jenom ty latě (na šikminy bych nechal ty SDK profily), což by mě zase pomohlo s výškou stropu. Ale na druhou stranu právě nevím jestli to není blbost to takhle kombinovat (šikminy z SDK profilů a strop jen z latí)...
Jinak ty OSBčka mám v plánu napenetrovat, přejet perlinkou a omítnout. Ale jsou-li ještě jiné možnosti, tak si nechám rád poradit...
lewis
jeste zvas jestli se nedaji OSB prodat ci dat jinam napr. podlaha a jit radeji cestou SDK.
Povrchova uprava tak jak planujes neni dobra, sel bych cestnou klacickeho tmeleni, sadrokarton mrizku na spoje a jen lehke sterkovani tmelem (natahni a setri), pak jen prebrousit. Dodatecnou ci potrebnou strukturu dodelat pri malovani, penetrace je jasna nejlepe typu Knauf pro sadrove sterky
Na strop dej to same co na sikminu tj. CD rost a prime zavesy, parozabranu JUTA N150 Reflex a rovnou na CD
Roztec dle me bude klasika 50cm (desky jsou podobne, ale...zavolej si na techn. podporu Knaufu, RIGIPSU, zde ti to potvrdi nebo vyvrati.
Nejsem si ted jisty zda OSB maji v systemu, palubky na latich ano.
Dík moc, na ten strop to tedy nebudu kombinovat a hodím tam taky klasické SDK CD profily, zřejmě to bude opravdu lepší než látat páté přes deváté...
Levis, dělejta jak chcete, ale kočkopsa...
na jiné debatě se řeší, jak opravit OSB desky, že se loupe lepidlo a perlinka...
Jděte do osvědčeného systému a poslEchněte Standu. To je MISTR.
doplněno 14.02.12 20:45: No právě, taky jsem cítil, že to asi nebude úplně OK, proto jsem tu vznesl ten dotaz. Každopádně díky za rady a tipy, díky nímž jsem jsem od toho "kočkopsa" odstoupil a dneska nakoupil na celé podkroví SDK profily...
Nicméně, ještě bych Vás Milane, poprosil o odkaz na tu debatu o opravě OSB desek.
Děkuji Stando, škoda že nejste poblíž, pozval bych Vás na stavební výstavzu do Pardubic.
se vstupenkou a kafem...
Milane, dik za pozvani, ale mam to "daleko" a asi by ani nebyl cas, treba nekdy v HR
vsimnul jsem si na rajceti vasi dovci, pojedu temer na stejne misto, tak mozna pozadam o nejake foto
Kluci, nechci vám do toho kecat, ale já budu ve středu 22.2. v Hr. Králové, tak kdybyste měli čas a chuť jít na hokej (Hr.Králové-Kadaň), tak vás taky zvu.
Stando, ještě jsem se chtěl zeptat na tu parozábranu - když už byla koupena Eurovent Standard alu 110g, tak dá se použít nebo mám koupít doporučovanou JUTA N150 Reflex? V čem je lepší?
A poslední dotaz - jaká bude nejvhodnější penetrace na OSBčka?
Skutečně bych tam dal sádrokarton a OSB desky bych použil na podlahu, nebo je prodal. Pokud jste blízko Teplic, tak budu potřebovat 27m2 . Jinak věřte klukům, za tu chvíli co to tu sleduju jsem zjistil, že narozdíl od některých ostatních uživatelů jsou toto opravdu odborníci. Ne jak ti Vaši zedníci, moji obkladači, malíři a zedníci mých rodičů apod. Prostě člověk občas žasne nad tím, jak musí dospělýho rádoby odborníka buzerovat a dozorovat, aby neudělal takovouhle blbost. Doufám, že jste jim za ty koniny částečně strhnul marži
.
obavam se, ze tva Polska je stredoparotesna a vrutama ji posunes smerem dolu,
doporucovana je vysoceparotesna a vyrobce garantuje stredoparotesnost pri naruseni vrutama
OSB a penetrace - asi Knauf naredeny pro nesave podklady tj. tusim 1:1, nebo jina kde je uvedeno "na hladke podklady"
Jo holt, někdy si člověk říká, že už ho nemá co překvapit a právě tam, kde to vypadá jednoduše se objeví zvláštnost. Pro pobavení - když jsme stavěli hrubou stavbu, tak to vypadalo, že snad všechno bude OK a když se dávaly překlady, tak zedníci v nich udělali takovou rošádu, že jim nakonec na 80cm dveře zůstaly jen 80 cm překlady a vůbec jim nevadilo, že třeba na 60 cm dveře dali překlad 120 cm dlouhý... no a už se zase muselo improvizovat...
S tím, že to jde složitě mám žel už bohaté zkušenosti, to už je pomalu na vydaní knihy, to by člověk nevěřil, co jde na jedné stavbě vymyslet a udělat za "koniny"...
Nicméně teď je třeba se dostat ven z těch slepých uliček a jít dál...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.