Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paropropustná páska kolem oken - upevnění

Od: majkii* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, po podrobném studování paropropustnosti a parozábran kolem oken jsem se rozhodl použít vnitřní i venkovní pasku od firmy Hasoft. Jen jsem se chtěl zeptat, jak přichytnout venkovní paropropustnou pásku ke zdivu ( Heluz STI broušená cihla), jestli taky pomocí lepidla Fortax 6500 nebo něčím jiným? Dočetl jem se, že je lepidlo odolné od -20 do +80 °C, co když bude -25°C či méně, bude to nějak vadit? Špalety z vnější strany budou osazeny ještě EPS 70 F polystyrenem.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud bude zvenku EPS až do poloviny rámu (což je OK) tak je zbytečné dávat pásku zvenku!

doplněno 13.02.12 19:27:

Stando, my bychom spolu vytvořili tolik krásných domků... ale vy jste moc velký puntičkář... to já zase jen aby bylo funkční...

majkii*
hodnocení

A dá se polystyren přímo napojit na APU lištu a nebo je lepší polystyren (zvenku) dotáhnout až k oknu a zatmelit?

k APU liště...

přesněji, nejdříve se nalepí APU a pak podle mezery mezi APU a zdí se vloží správná tlouštka EPS... třeba 3,5cm...

doplněno 14.02.12 18:18:

Ne není třeba penetrace, jen čistý suchý podklad...

majkii*

Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli je potřeba při lepení vnitřní pásky Fortax lepidlem provést penetraci, páska bude lepena na XPS polystyren, který mám v ostění ve tvarovkách od Heluzu ( K1/2)? Děkuji.

standam*

majkii

zatmelit! ne

osobne bych si to rozmeril, nalepil EPS, mezi EPS a ramem bych nechal mezeru, kterou vypenim PUR penou, seriznu, nalepim APU listu a zadelam, tl. EPS by snad mela byt jasna uz predem a +- mm zde nehraje roly.

zde doporucuji pouzit APU listu s krytkou tesneni

standam*
hodnocení

0x

Souhlasim s MIlane, jak jinak :)

ale jen pokud nedojde k zateceni (zimni dest apod.), pak preventivne difuzni pasku ano

lepeni je dle me zbytecne, budes mit presah, ktery bude zakryt EPS, jen pro fixaci, aby se to lepe delalo

majkii*
hodnocení

0x

Dobrý den, ještě jeden dotaz bych měl, jak je široký ten lepící pásek na HASOFT parotěsné pásce (růžová). Jde o to, že kdybych to dodatečně nalepil na okna, tak kam pak nalepit tu APU lištu, jestli může být i přes tu pásku nebo raději mimo. Ono totiž na vnitřní straně oken u pantů nevím jestli bude zase tolik místa, abych tam dával pásku + vedle směrem k pantům ještě APU lištu

pert13

nechce se mi to měřit ,ale vypadáto na max 1cm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]