Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, po podrobném studování paropropustnosti a parozábran kolem oken jsem se rozhodl použít vnitřní i venkovní pasku od firmy Hasoft. Jen jsem se chtěl zeptat, jak přichytnout venkovní paropropustnou pásku ke zdivu ( Heluz STI broušená cihla), jestli taky pomocí lepidla Fortax 6500 nebo něčím jiným? Dočetl jem se, že je lepidlo odolné od -20 do +80 °C, co když bude -25°C či méně, bude to nějak vadit? Špalety z vnější strany budou osazeny ještě EPS 70 F polystyrenem.
Pokud bude zvenku EPS až do poloviny rámu (což je OK) tak je zbytečné dávat pásku zvenku!
doplněno 13.02.12 19:27:Stando, my bychom spolu vytvořili tolik krásných domků... ale vy jste moc velký puntičkář... to já zase jen aby bylo funkční...
A dá se polystyren přímo napojit na APU lištu a nebo je lepší polystyren (zvenku) dotáhnout až k oknu a zatmelit?
k APU liště...
přesněji, nejdříve se nalepí APU a pak podle mezery mezi APU a zdí se vloží správná tlouštka EPS... třeba 3,5cm...
doplněno 14.02.12 18:18:Ne není třeba penetrace, jen čistý suchý podklad...
Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli je potřeba při lepení vnitřní pásky Fortax lepidlem provést penetraci, páska bude lepena na XPS polystyren, který mám v ostění ve tvarovkách od Heluzu ( K1/2)? Děkuji.
Dobrý den, ještě jeden dotaz bych měl, jak je široký ten lepící pásek na HASOFT parotěsné pásce (růžová). Jde o to, že kdybych to dodatečně nalepil na okna, tak kam pak nalepit tu APU lištu, jestli může být i přes tu pásku nebo raději mimo. Ono totiž na vnitřní straně oken u pantů nevím jestli bude zase tolik místa, abych tam dával pásku + vedle směrem k pantům ještě APU lištu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.