Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce podlahy

Od: srsencz* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit jak na rekonstrukci podlahy. Pod původní podlahou byla dutina cca16 cm a prkna na trámech. Chtěl bych použít podsyp Liaporem v kombinaci s EPS100 8 nebo 10 cm a na eps rigidur. Může být položen rigidur přímo na eps?

dík za odpovědi

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

sršeň,

použít Liapor je možný a dobrý,

EPS 100Z je proč?

Rigidur je pro Jabraku, to je odborník, ale pro mě je to drahé...

to je přízemí?

kde je hydroizolace?

standam*

Milane, Rigidur a JABRAKA to je ončo

Ale stou cenou se to dost meni, me Fermacell pomalu vyhazi podobne jako OSB 12 PD, ale bez PD uz je to rozdil

srsencz*
hodnocení

Dík za odpověď,

potřebuju vyplnit nějakých 18 cm, je to přízemí, podsklepené , nosná plocha je betonová, jedná se o starý dům a nechci tam nic těžkého.

Nevím zda je možné nasypat vrstvu liaporu 18cm, je to i dost drahé, proto jsem zamýšlel použít vrstvu 10 cm EPS(levnější něž liapor) a na EPS položit rigidur, nevím jestli je nutné rozdělit něčím vrstvu liaporu a EPS.

srsencz*
hodnocení

Dík za odpověď,
potřebuju vyplnit nějakých 18 cm, je to přízemí, podsklepené , nosná plocha je betonová, jedná se o starý dům a nechci tam nic těžkého.
Nevím zda je možné nasypat vrstvu liaporu 18cm, je to i dost drahé, proto jsem zamýšlel použít vrstvu 10 cm EPS(levnější něž liapor) a na EPS položit rigidur, nevím jestli je nutné rozdělit něčím vrstvu liaporu a EPS.
standam*

srsen

proc podlahu nevysterkujes... jakou mas nerovnost?

pak dej EPS a desky

doplněno 13.02.12 20:14:

aha uz to chapu mel jsi tramove polstare mezi a pod navazku pak podlahova prkna

pokud je to tak, dle me to bude chtit jiny postup, protoze ted tam mas jen betonovy salunk, ktery ma 30mm a mozna v 1/2 mistnosti je ve sklepe beton preklad

srsencz*
hodnocení

protože potřebuju těch 18 cm nahoru , na úroveň ostatních místností

doplněno 13.02.12 20:18:

no ale jaký? ;)

standam*

jj, tomu rozumim, sterka jen na vyrovnani podkladu treba do 10mm, pak na krasne rovny podklad dat EPS a desky

ale dle tveho doplneni mas v podstate to co jsem napsal, betonovy lavor, kde byly tramy a prkna

a tyto tramy nejen byly prkna, ale slouzily jako roznaseci prvek

drzel bych se toho sameho tj. nove polstare, 1" prkna a pro rovinnost 1xOSB 8-10mm nebo 2xOSB

EPS bych dal na strop sklepa a pripadne trochu izolace mezi tramy

srsencz*
hodnocení

no do toho se mě neche nechci OSB ani prkna, ten liapor se mě zdá mnohem jednodušší i když dražší :(

a nebo to vysypat všechno liaporem?

standam*

takto, ale budes mit nedostatecne rozlozenou vahu obytne casti, coz muze byt problem v bodovem zatizeni

ber v potaz, ze to bude drzet pouze par cm betonu kde je max. sem tam drat a v te dobe to i s cementem bylo horsi

proto by jsi mel vahu roznes stejne jak byla

ja mam to same a staticky vhodne je pouze EPS, nasyp apod. a dalsi vystuzena beton deska nebo stary zpusob co byl

je to temer to same jako hurda, nasyp a desky tomu neni co dodat

srsencz*
hodnocení

"vhodne je pouze EPS, nasyp apod. a dalsi vystuzena beton deska " tomu dost nerozumím

ten beton (10cm) že je v pohodě, jsou tam I(čka)

standam*

srsen

to je pak tezke, kdyz me nachas v tom co jsem napsal tj. vysalovany strop, ty mas Icka a jeste 10cm betonu

osobne bych liapor prolozil deskou, pokud tedy nedas mene nez mas v planu, je pravda, ze vyrobce dava jako krocejovku napr. 20mm mineralni desku rovnou na Liapor, ale nepredpokladam, ze ma podlahy dlouhodobe vytestovane oproti Fermacellu ci Rigipsu

Pokud das Liapor a EPS a desky a nedej boze budes mit nejakou nerovnost, budes to muset rozebrat a vyrovnat, a mozna, ze nekolikrat

pokud je to mozne a sel bych spise cestou

1. Liapor na vyrovnani + deska nebo beton.poter napr. 10mm ci nivelacka

2. EPS

3. sadrovlaknite desky

standam*
hodnocení

0x

Muze, ale musi splnovat tyto hodnoty

. pro tloušťku podkladní vrstvy max. 100 mm _ EPS 100 S
. pro tloušťku podkladní vrstvy max. 150 mm _ EPS 150 S
. pro tloušťku podkladní vrstvy max. 250 mm _ EPS 200 S

pak je dulezite:

Nerovnost nad 60 mm
Při potřebě vysoké vyrovnávací vrstvy je možné kombinovat podsyp
a vrstvy izolantů (např. polystyrenu nebo dřevovláknité desky).
Pokud se na vyšší vrstvu podsypu provádí systémy teplovodního
podlahového topení, nebo je použita vyšší vrstva izolantu, musí být
vrstva podsypu od vrstev izolantů oddělena deskou Rigidur min.
tl. 10 mm. Pokud je podsyp tloušťky větší než 60 mm, doporučuje
se rozdělit podsyp do vrstev max. tloušťky 60 mm, oddělených
proklady z desek Rigidur min. tl. 10 mm. V takovém případě je
nutné počítat s minimálně 5% navýšením kvůli částečnému sedání.

dale:

mezi EPS a podsyp je nutne dat separacni desku tj. sadrovlakno 10mm

A hlavne:

Konstrukce budovy musí být opatřena příslušnou hydroizolací
proti zemní vlhkosti.

mrkni a cti

www.rigips.cz/dat/...

doprucuji dat co nejmene liaporu min. 10mm, nevim jakou mas nerovnost, radeji dat hlukovku mezi tramy a EPS + desky na zaklop, pripadne i tu vrstvu malou podsypu

urcite nedavej liapor mezi tramy + EPS a desky, cele by to pak tlacilo na podhled, predpokladam, ze se jedna o patro s tramovym stropem/podlahou

male nerovnosti lze vyrovnat jinym zpusobem nez Liaporem

na mineralni podlahove izolaci vetsi nez 10mm pod Rigidurem, zapomen!

predem si spocitej vahu na 1m2, takto jsi cca na 35 - 40kg/m2 a to se me zda dost.

srsencz*
hodnocení

toto jsem vše četl, toto vše se vtahuje na podsyp rigips, nevím jak je to s použitím liaporu, Z liaporu jsem dostal odpověď že je to možné dát eps přímo na liapor, trochu se toho ale bojim

standam*

a rekl jsi jim, ze nebudes davat beton, ale jen "lehke" desky

srsencz*
hodnocení

jo jo, řekl

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]