Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatepleni pudy

Od: malisek odpovědí: 9 změna:

Dobry den premyslim o zatepleni podlahy pudy.Urcite uz nikdy na pude nic nebude mam okolo dost jineho mista a kdo by to nosil nahoru do patra.-)Jedine proc by se tam chodilo tak vymetat komin.Strop je klasika deskovy takze tramy desky sotolina a natom betonovy potec vsechno cca asi 15 max 20cm.mam predstavu asi takovou.Vyhazet par zbylich veci co trosku pozametat a pak na to polozit krizem 10 cm Isover domo v konecne fazi by tam bylo 20 cm..Strecha nad tim je nova plechova sedlovy typ pod plechem parozabrana takze nikde urcite takovych 25let ani nekapne.Tramy od strechy jsou tesne na betonem a tak mam obavy o to aby se mi vlhkost pak nekde nekondenzovala nebo aby to nejak nenicilo tramy a nespadla pak strecha .Muj nazor je zo to bude ok ale rad byc slysel i jine nazory.Diky vsem co se do diskuse zapoji.Pripadne dalsi otazky pokud je to nejak nesrozumitelne napsane rad zodpovim diky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Tak jak si to představuješ to udělej.Pro případnou chůzi na to volně polož silnější prkna(desky)Pod plechem určitě nemáš parozábranu,ale difuzní(polopropustnou folii).Pokud je podstřeší volné a větratelné,nehrozí zvlhnutí izolace.

JABRAKA

standam*
hodnocení

0x

Urcite mas difuzku ne parotesku, ale

pokud nemas udelej odvetrani pudni ho prostoru, pak DOMO, dle me se ti to bude lepe delat typu ORSET, ORSIK apod.

bude se ti to lepe delat a dorezavat nerovnosti, ktere tam mas a nakonec to bude i vypadat lepe

a rozhodne nedavej na DOMO ani ORSET apod. prkna ci desky, izolace se zmackne, no proste nato neni urcena

Pokud budes mit v planu na pudu chodit, musela by se resit jinak

malisek
hodnocení

Ahoj diky za radu no co se tyce parozabrany nebo difuzky asi to bude tak jak to rikas ja tomu moc dobre nerozumim co je co.No co se tyce chozeni na pudu tak jen na cisteni komina takze cca kdyby 3x za rok a to prehanim ale i kdyby tak je asi potreba udelat to jinak?Ja mam jen obavu z toho aby mi pak nekde nevylezla plisen ze tam nebude ta parozabrana.Odvetrat pudni prostor?blba otazka ale jak?Je to stara zemedelska stavba takze i kdyz je strecha nova tak ve stitove zdi je sem tam videt skulina takze to asi odvetrava dost ale to je asi jine odvetravani nez myslis ze?-)A co kdybych pouzil deskovou izolaci je to sice drazsi ale ruku na srdce nerad bych pak treba za 15 let delal znovu zatepleni.Vsichni me strasi ze vata konkretne isover domo neudrzi stalost vysky a bude casem padat tak abych to pak nemusel opravovat.Slysel jsem o te deskove izolaci a tak co ty na to?Podle toho co pises asi mas vetsi prehled.ja uz jsem z toho cteni o izolaci magor a poradne nic nevim protoze co clovek to nazor ale nikde nic poradne nenapisi.Diky za tvuj cas

standam*

parozabrana se dava na teplou stranu kde mas i izolaci na teple strane, ty zateplujes studenou stranu

zde muzes dat i EPS a v miste kde budes rajtovat muzes dat nejkou desku ci prkno

mineralni bude lepsi je difuzni, ale mekka, DOMO dle vyrobce uz je stale, ale presto bych dal desky (take jsem je daval - strop, sikma cast a kousek podlahy)

v miste kde budes chtit rajtovat dej dve prkna na storc, vyska dle prvni vrstvy izolace, vloz izolaci a dej ty same prkna krizem a vloz izolaci a mas pevnou konstrukci kam polozit prkno apod.

lepsi varianta bude udelat v miste rajtovani pruhy s EPS a na nej pak polozit neco na chozeni, pak to teplene bude stejne

odvetrani je otazkou, zda je dostatecne, to poznas podle vysrazeneho kondenzatu na folii

hodnocení

0x

mališku,

s tou parozábranou již vysvětlili kolegové,

pokud položíte vatu na podlahu (20 cm je málo) doporučím zavěsit lávku na krokve, nebo pochozí podlahu. Souhlasím s Vámi, že nosit na půdu zbytečnosti je zbytečné.

cukrar.rajce.idnes.cz/...

milancukrar.papricka.cz/...

ještě pro ostatní z okolí Pardubic, kdo chce vstupenku na stavební výstavu, zdarma pošlu!

kuchtik00*
hodnocení

0x

No já nevím, jestli není zbytečně drahé používat na zateplení podlahy půdy vatu. Doma jsem použil odpad z výrobny polystyrenu - kuličky v ceně 350 Kč/m3, a pokud podlaha nemusí být pochozí, je to podle mě ideální řešení z hlediska ceny a funkčnost je snad srovnatelná. Navíc je to podle mě naprosto blbuvzdornej systém, ty kuličky se samy sypou kam potřebujou a vrstvu udělám jak chci silnou. Případné chození jde řešit vyvěšením konstrukce za kleštiny nebo přímo krokve.

jabraka*

Poměr ceny zateplovacího materiálu k užitné hodnotě je také důležitý,ale zlomkový polystyren zcela určitě nemá stejnou lambdu jako speciální výrobek.

JABRAKA

kuchtik00*

To asi nemá, ale když ho dám větší tloušťku, tepelný odpor bude stejný a cena je pořád několikanásobně menší. Pokud výška izolační vrstvy není nějak limitovaná, jakože v tomhle případě asi není, vůbec bych neřešil, jestli něco má lepší lambdu, prostě vzal to nejlevnější a dal tam toho co nejvíc.

kuchtíku, ale to vycházíte jen ze své možnosti... a to bych mohl oponovat, že vatu určitě koupím levněji jak kuličky...

Hm...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]