Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výška závěsného wc

Od: dingy* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, při rekonstrukci WC a koupelny se stalo, že zedník usadil Geberit se závěsným WC do výšky 50 cm.. ze začátku jsem neměl s touto nestandartní výškou problém..ale postupem času mě to začíná štvát.. Údajně se nedalo dostat jinak do odpadu.. Použil tzv. husí krk a poslední část kolena z geberitu.. Mám realizovat bourání zadní stěny, snížení a znovu okachličkování sádroše nebo si raději koupit stupínek pro děcka..takový ten puntíkovaný z Ikeii? Díky za odpověď

doplněno 14.02.12 20:01:

Zdravím zdejší diskutující.. dnes mě navštívil vodař, který se práce zedníka zhrozil :) WC je opravdu vysoku.. údajně se posunout na správnou výšku dá i s posunutím zadní stěny o cca. 5 cm dozadu.. Zedník se ohraju jak, kdyby čert viděl kříž a mele stále svojí blbou.. Teď babo raď..jsou dvě možnosti.. 1/ odstranit kompletně celou zadní zeď ze sadrokartonu, záchod opravit a znovu vyzdít a odlaždit a nebo vytvořit po celé délce WC schod ve výšce cca. 8 cm.. Co vy na to? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papas*
hodnocení

2x

Zedník usadil Geberit?Použil "husí krk?.Ke každému kombifixu je přidán manuáln k jeho upevnění.Už jen fakt že zedník použil pro zabudování husí krk je děsivá,životnost tohoto materiálu je nízka a nevhodná pro tento sistem.Takže jednou to stejně zbouráte a necháte si to zabudovat někým kvalifikovanějšim.S pozdravem papas

Výška závěsného wc
machp*

to papas: nevím jaký je rozdíl mezi exkrementem spláchnutým přes Geberit a třeba přes obyčejný kombík oba dva připojeny flexi životnost materiálu je nízka jen v případě že vám běhají v odpadním systému krysy ktré ,protože flexi propouští světlo tak si myslí že jse dostanou ven, plast prokoušou.Při výměnách stoupaček napojuji wc mísy jen flexi připojením za dvacet let praxe nebyla žádna reklamoce je pravdou že nepoužívám připojení v ceně 100,- ale za 380.-

pecenkav*

Jestli to nebude tim, ze si radsi uz na opravy pro jistotu zvou nekoho jineho, ty krky chodim predelavat lidem vetsinou tak do 3 let po montazi, a to rok sami obaluji ruznymy paskami, nez je to prestane bavit. Proto je ja sam nikde u nikoho nepouzivam. Jo, chybama jinejch se clovek nejlip uci.

dingy*

V tom případě, ale bouráte zadní stěny ale ne?

pecenkav*
hodnocení

1x

Ja bych boural, uz jenom tim, ze pouzil husi krk, tak se dostal o kousek vys, kdyby pouzil koleno, tak ma ohyb ostrejsi a proto i kratsi.

aaaaaa*
hodnocení

0x
a já zase plánuji zvednutí tak na 51. Přijde nemoc a je to akorát. A stáří přijde jistě. Ten krk mi přijde čuňárna, není nad odborníky.

machp*
hodnocení

0x

Takle to dopadá když to dělá zedník mněl jste se ho zeptat jestli si zuby také opravuje sám, nejspíše bydlíte v paneláku a tam se závěsné wc osazuje velice špatně a proto použil flexi připojení, pro zedníka nejsnadnější řešení,stoupačku myslím hlavní svod DN 100 máte ještě v azbestocementu nebo už po rekonstrukci plastovou HT 110 pokud plast tak by bylo snadné uvést to do pořádku pokud azbetocemen tak je to komplikované a řešit se to mnělo při rekonstrukci bytového jádra. Nechal bych to tak až budete starší a pokud jste normálního vzrůstu takto oceníte invalidní klozety jsou i ve výšce 60cm pro snadné stávání z wc,a flexi připojení se vůbec nebojte je to vyráběné právě pro tyto účely apokud to dobře utěsnil na hrdle stoupačky tak vám to bude sloužit mnoho let.

des*

Protože jsme početnější rodina,tak máme wc dva.Ten "po ruce" je vysoký 40cm a ten "dál" je 50cm.Převážně se však chodí na ten dál,protože je pohodlnější na vstávání.Tak nějak se to časem vytříbilo.Dětem kupte schodek,na ten náš skákali jak vrabci ,ale na ten nízký šli jen když se jinam nedalo.

dingy*

Naštěstí je stoupačka už v plastu..pouze s ničím jiným nepřijel, údajně mu i instalatér, kterému tvrdil, že zvládne Geberit usadit sám, říkal, ať tam ten husí krk nedává.. Teď jsem s ním mluvil a tvrdí mě stále stejnou..na kolínka se níž nedostanete a když, tak geberit bude muset jít blíže ke dveřím atd.. přidávám viz. foto

Výška závěsného wc #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma geberit oprava

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]