Nejste přihlášen/a.
dělám podkrovní byt, kde chci přiznat staré trámy. Dal jsem se do čištění a to tak že jsem dal na flexu unašeč na smirklový kotoč a brousím, nerovnosti zase čistím mosazným kartáčem na vrtačce. Celkem to jde, ale hrozně se práší a nejde to dělat víc než hodinu. Pokud někdo máte zkušenost s jinou metodou, rád bych si ji zkusil.
Pokud by jste si mohl vypůjčit průmyslový vysavač s mokrým filtrem, tak ano. Ale filtr v obyčejném vysavači se za chvíli ucpe. Já to dělal taky, ale segmenťákem. asi máte to samý, prachu bylo móóóóře. Ale výsledek po nalakování stojí za to. Chce to roušku přes ústa a nos. Ten špinavej dřevěnej prach asi není nic moc do plic.
No tohle je práce pro vraha a bohužel s výsledkem, kterej aspon mě nijak nenadchne. Ta flexa tam prostě bude v každým případě vidět. Možná by bylo lepší sehnat širokej hoblík aby dal přes celý trám, jenže tam stejně zůstanou nedohoblovný konce a ty se dělají ze všeho nejhůř.
to kouzlo toho starého ručně tesaného trámu je právě v jeho nerovnosti, takže hoblíkem bych to akorát srovnal. Ta flexa tomu právě ty lehké nerovnosti ještě dodá.
Je to asi věc názoru. Navíc ručně tesanej trám a trám obroušenej flexou - to není moc stejný, možná to je vzdáleně podobný.
Osobně bych to doma mít nemusel, ale když se ti to líbí klidně si to udělej, jen bez toho prachu to prostě moc nepůjde. Asi nezbude než to vydržet, co by ostatně člověk neudělal pro něco co se mu líbí.
Staré trámy se dobře renovují kartáčkováním. Jsou firmy, které to dělají na kšeft, kartáčovacích strojů je poslední dobou celkem dost, je to teď móda
Samozřejmě, jde to i doma, jsou kartáče do vrtačky i do flexy. Pokud chcete méně prachu, zkuste si někde půjčit toto :
naradiprovas.cz/... tím, že je kartáč komplet zakrytý, umí to slušně odsávat prach vysavačem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.