Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prasklinka na radiátoru

Od: witas odpovědí: 11 změna:

Ahoj,

Zamrzl radiátor na wc a ve sváru se objevila prasklinka (menší než špendliková hlavička)

Prosím o radu jak jí provizorně a levně zadělat alespoň do konce jara.(je to starý plechový radiátor ve kterém se zřejmě letos topí naposledy.)

Děkuji za rady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Pokud je tak malá,myslím,že by postačilo jakékoli vteřinové lepidlo.Kdysi jsem to vyzkoušel a do jara to vydrží...:)

wita
hodnocení

Děkuji za radu myslíte že bude držet, když z dírky malinko vytejká voda?

ahasver4*

Musíte lepit,když je radiátor bez vody!Teprve po zaschnutí doplnit ...

doplněno 12.02.12 17:12:

No ale je to provizórium,jen na čas...:)

když bude radiator bez vod tak doporučuji místo obrousit až na čistý plech pak použít pastu na letování CU potrubí místo ohřát když pasta zestříbrní tak zakápnout cínem

nebo použít opravárenskou keramickou tyčinku pro opravu benzin. nádrží radiátorů,sanitarních zařízeni a vodních tanků

mrkněte na www.hfmarket.cz tel. 377279255 velice snadná rychlá práce bez nutnosti vypouštět systém

doplněno 12.02.12 19:14:

v produktech hledejte epoxydová lepidla označení M 8106

hodnocení

0x

Prasklinu jsme jednou na měsíc zadělali sirkou. Dřevo drží. Pod nátlakem. Dírka musí být malá.

majorka*

Přesně tak,ze dřeva udělat klínek a ucpat.

Navic , kolík ze suchého dřeva nasaje vodu , tím zvětší svůj objem , to je záruka dokonalejšího utěsnění otvoru. miro

ondra11
hodnocení

0x

sekundovku bych nedoporucoval, neni mechanicky pevna, ale mne se osvedcily minutove epoxydy (napr. Arteco), mel jsem takto kdysi i zalepenou nadrz od auta asi 10 le, (v pripade vetsi diry lze i prilepi plechovou zaplatu), nez se auto zrusilo. Nicmene vase sirka vydrzi take dlouho, budete prekvapeni.

figurek*
hodnocení

0x

poradil bych do prasklinky mírným násilím nacpat kousek dřeva, sirku nebo párátko, usušit fénem a přelepit nějakým epoxydovým lepidlem. Existuje nějaký pětiminutový epoxyd Epoxy 5 min. Ten by mohl stačit.

www.bison-lepidla.cz/cs/product/bison-epoxy-5-min.html

použil bych tekutý kov,lepil jsem s tím i chladič a drží,odmastit zdrsnit a nanést,hlavně odtlakovat rozvod a netopit do radiatoru,než to vytvrdne

petrvalyi*
hodnocení

0x

Provizorně a rychle se dá do dírky zašroubovat patřičný vrut.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]