Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Zamrzl radiátor na wc a ve sváru se objevila prasklinka (menší než špendliková hlavička)
Prosím o radu jak jí provizorně a levně zadělat alespoň do konce jara.(je to starý plechový radiátor ve kterém se zřejmě letos topí naposledy.)
Děkuji za rady
Pokud je tak malá,myslím,že by postačilo jakékoli vteřinové lepidlo.Kdysi jsem to vyzkoušel a do jara to vydrží...
Musíte lepit,když je radiátor bez vody!Teprve po zaschnutí doplnit ...
doplněno 12.02.12 17:12: No ale je to provizórium,jen na čas...
když bude radiator bez vod tak doporučuji místo obrousit až na čistý plech pak použít pastu na letování CU potrubí místo ohřát když pasta zestříbrní tak zakápnout cínem
nebo použít opravárenskou keramickou tyčinku pro opravu benzin. nádrží radiátorů,sanitarních zařízeni a vodních tanků
mrkněte na www.hfmarket.cz tel. 377279255 velice snadná rychlá práce bez nutnosti vypouštět systém
doplněno 12.02.12 19:14:v produktech hledejte epoxydová lepidla označení M 8106
sekundovku bych nedoporucoval, neni mechanicky pevna, ale mne se osvedcily minutove epoxydy (napr. Arteco), mel jsem takto kdysi i zalepenou nadrz od auta asi 10 le, (v pripade vetsi diry lze i prilepi plechovou zaplatu), nez se auto zrusilo. Nicmene vase sirka vydrzi take dlouho, budete prekvapeni.
poradil bych do prasklinky mírným násilím nacpat kousek dřeva, sirku nebo párátko, usušit fénem a přelepit nějakým epoxydovým lepidlem. Existuje nějaký pětiminutový epoxyd Epoxy 5 min. Ten by mohl stačit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.