Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamrzlý odtok septiku

Od: alex23 odpovědí: 12 změna:

Ahoj chlapi,

máme mega problem, který už vyvrcholil dnešním dnem. Mohl by mi někdo poradit jak rozmrazit přepadovou trubku ze septiku do kanalizace? Septik zamrzly není, ale trubka ústící do kanálu asi ano, pač už nám septik začal přetékat. k trubce se dostanu je z otvoru kanálu, který je na dvorku. Zkoušely sme ji nahřát horkovzdušnou pistolí, pomohlo to asi jen na kousíček. je to asi zamrzle nekde uprostřed. Trubka je dlouhá asi 2m a ne a ne ji rozmrazit. Prosím o radu co a jak s tím. Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

1x

Vykopat a položit nové vedení bez septiku. Pokud je to opravdu zamrzlé, tak to bylo od počátku odfláknuto.

ahasver4*
hodnocení

0x

Zoufalé situace chtějí zoufalá řešení...:)Co otevřený oheň?Nebude to sice moc ekologické ale funkční...

doplněno 12.02.12 15:51:

viki,předpokládám,že je septik odvětraný..:)Ta hloubka,ve které je trubka je taky důležitá..

def
hodnocení

0x

N*dril*epomohla by horká voda? Dřív jsme to tak dělali. Jo teď je problém že ten mráz je opravdu krutej.

kjanik112*
hodnocení

0x

Jak hluboko v zemi vede ta trubka do kanalizace? Jestli je mělko, tak je durch promrzlá a bude už zamrzat pořád, dokud mrazy nepoleví.Na to je nejlepší horká pára, zjisti si na nějakém vétším nádraží, kde mají i depo, zda tam vyvíječ páry nemají,. a zda by ho nepůjčili.Také lepší tlakové čističky stříkají horkou vodu.

hodnocení

0x

POZOR, septik, plyny, Bum! Otevřený oheň! ... V kanalizaci může být někde kapsa, kde bude plyn a může se stát BUM.

Jen můj názor na otevřený oheň.

moto*
hodnocení

0x

Ta horkovzdušná pistole je o ničem. Být v této situaci, vzal bych železnou trubku přiměřeného rozměru a tu bych tam začal cpat a zároveń ohříval velkým hořákem na propanbutan který používám na natavování ipy. Tu trubku bych tam také velkým kladivem zarážel. Nevím samozřejmě kolik je v kanálu místa zda se dá trubka vytočit. Ten špunt nemusí být zase tak dlouhý.

Jinak jak bylo zmíněno párou, to by byla výborná metoda, otázkou je dostupnost vyviječe, případně přivést hadici horkou vodu, stejně to bude tát pomalu.

hodnocení

0x

přečtěte si otázku zamrzlé potrubí-rychlé řešení to:machp

lui*
hodnocení

0x

A co půjčit si někde VAPku?

alex23
hodnocení

ahoj všem, bohužel nepomohl solný rostok asi jen pomuže BOMBA*smich* jinak nic zima je stále tak krutá ať je už fuč *zed*

jajajajaja

zkus louh - hydroxid sodný a teplou vodu

jajajajaja

ted me ještě napadlo zkusit dát z k tomu žárovku a nechat to u toho svítit třeba by to povolilo *slunce*

viktorcistic

Soucítím s Vámi. Doporučuji do trubky pouštět z hadice (např. 1/2" zahradní) horkou vodu (nemusí to být ani velký proud) a jak bude led odtávat hadici stále posouvat. Vodu z případného zaplavovaného prostoru bude třeba průběžně odčerpávat. Pokud nepůjde cpát hadici dále dopředu (např. kvůli lomení trubky nebo její délce) je potřeba jí stáhnout, vypnou vodu a nechat zimou ztuhnout (nikoliv tak moc, aby zamrzla) a po té pokračovat. Asi 25 let jsem byl zaměstnavatelem zneužíván k příležitostnému čištění kanálů tlakovým vozem (jsem elektronik), nicméně včera se mi zkušenost doma hodili. 2m ledu v trubce o světlosti 125mm trvalo asi 2hodiny a padlo na to asi 200l litrů horké vody.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]