Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vracení zboží na zakázku - nesprávný rozměr

Od: marki* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda je možné vrátit výrobci zboží, které bylo vyrobeno na míru, jedná se o venkovní parapety. Objednávka proběhla telefonicky a zboží nemá správný rozměr. Zboží mi dodali 26.9. a fakturu jsem ještě nezaplatila. Zboží je nepoškozeno a v původním balení. Výrobce mi tvrdí, že vrácení zboží není možné a že musím tuto fakturu zaplatit.

S pozdravem

Markéta Štěrbová

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

macka80*
hodnocení

3x
Záleží na tom proč je to špatně,jestli jste uvedla špatně rozměry a oni to dle toho vyrobily tak nemáte nárok to vrátit,ovšem pokud jste uvedla správné rozměry a oni udělaly jiné potom právo máte

dusatka*
hodnocení

2x

Existuje cokoliv písemného mezi Vámi? Pravděpodobně se jedná o smlouvu o dílo, a to buď podle občanského nebo podle obchodního zákoníku a zřejmě máte nárok vrátit výrobek zpět.

hodnocení

0x

máte něco podepsáno? Pokud ano, zkontrolujte zadání. Pokud je chyba u nich (špatně si v telefonu napsali údaje) trvejte, že je chyba na jejich straně. Nemají v ruce nic, čím by na Vás mohli. Nic neplatit! ;)

doplněno 14.10.08 11:06:

bývalo zvykem nadiktovat objednávku telefonem a pak ji potvrdit písemně po zaslání nabídky, smlouvy apd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]