Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lávová lampa

Od: toom* odpovědí: 7 změna:

Zdravím...koupil jsem si lávovou lampu a nastal takový menší problém...po zahřátí láva stoupá nahoru, ale již neklesne dolů...slyšel jsem, že to může být silnou žárovkou, ale ta tam je taková jaká má být. 60W. Ale vosk neklesne ani přesto, že lampa byla celý den vypnutá.. nevíte někdo co s tím?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

hallux.cz/... tam se můžete dočíst jeden z důvodů, proč vosk neklesá...

Pro správnou funkci lampy se nesmí s lampou manipulovat v zapnutém stavu, mohlo by dojít k nalepení vosku na stěny lampy a efekt cirkulace bublin by mohl zaniknout.

pěkné čtení na toto téma najdete na translate.google.com/...

většinou se náplň lampy - vosk - ve spodní části zahřívá od žárovky a stoupá do vrchní části, tam se ochlazuje a klesá nazpět dolů... etc. ...pokud při manipulaci se zapnutou lampou se vosk dotkne chladnější stěny ve vrchní části, může se přilepit ...

zkusil bych fenem na vlasy opatrně při déle zapnuté lampě zahřívat stěny, kde je vosk, aby se zvýšila jejich teplota a vosk se odpojil... a zkusil bych dát třeba i žárovku s menším výkonem...

a DEJTE VĚDĚT, jak to dopadlo, pro poučení nás ostatních

doplněno 12.02.12 17:41:

proto navrhuji při déle zapnuté lampě, aby bylo sklo teplé a nedošlo při intenzívním zahřívání fenem k pnutí a prasknutí skla a aby studená voda neochlazovala sklo a vosk...

studená voda by mohla intenzivně odebírat teplo vosku a sklu, stejně by muselo dojít k ohřátí náplně na určitou hodnotu...

pokud se vosk odlepí, cirkulace vody by ho měla po ochlazení snést dolů...

ale pravdu může mít i 8ndra, pokud se odlepí vosk, bude mít studený jinou hustotu a klesne dolů...

vyzkoušet...

martinxx1

jj taky tam mam 30w

8ndra*
" zkusil bych fenem na vlasy opatrně při déle zapnuté lampě zahřívat stěny"naopak já bych to zkoušel při vypnuté lampě, ať se ten vosk odlepí od teplý stěny a padá studenou vodou dolů
baffule
Nahrati vychladleho prilepeneho vosku fenem zabralo vyborne. Trvalo to asi minutu a vrastva prilepeneho vosku se sama odloupla.
neumanova
Poradíte někdo? Vosk se sice po nahřátí fénem odpojí a spadne dolů, tam chvíli po zapnutí zůstane a zase stoupne nahoru vkuse :/ Když ho nahoře celý rozehřeji zůstane tam též, nevím jak docílit toho aby se obě části, dolní i spodní spojily :( Jak píšu zkoušela jsem fén při zapnuté, vypnuté lampě, horkou vodu,...

pleska*
hodnocení

1x

Jen upozornění.Minulý měsíc Tesco stahovalo všechny lávové lampy kvůli výrobní vadě.

medwed*
hodnocení

0x

V lavovce ma byt 30W max 40W jinak se to moc prehriva a pak neklesa...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]