Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit cihly okolo krbu?

Od: esvancarka odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu jak jak vyčistím cihly okolo krbu,mastnota,saze a pod.Původně byly ošetřené vodním sklem.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

pokud byla vrstva vodního skla nanesena kvalitně a v dostatečné tloušťce, stojí za to ji zachovat...

já bych použil SILNÝ saponát a STUDENOU vodu... trpělivost a vytrvalost... natřít jemně zředěným saponátem, počkat, setřít a opakovat... glazura z vodního skla se nepoškodí jako při šmirglování...

Pozor, teplá nebo horká voda mastné saze ROZPUSTÍ a potom se rozmažou všude... a máte Sizyfovskou dřinu...

nikdy už to nebude jak za nova... ale u krbu se to tak nějak předpokládá, že má patinu...

a DEJTE VĚDĚT, jak se Vám rady osvědčily a jak to dopadlo... pomůžete tím ostatním lidem se stejným problémem...

doplněno 12.02.12 21:07:

samozřejmě, po vyčištění znova případně upravit vodním sklem, jak píše dalle...jen opatrně, někdy méně bývá více, vyzkoušet někde na skrytém místě, aby se to po vyschnutí náhodou moc nelesklo...

souhlasím ať zůstane glazura vodního skla, ale není nic jednodužšího než po smirklování koupit za 30 kč vodní sklo a natřít to znovu. Ale může se i zkusit saponát se studenou vodou.

hodnocení

0x

Já jsem koupil v Hypernově (Albert) takovou smirkovou kostku tvarově jako houbička na nádobí za 20 kč a šlo to tím dobře, pokud jich tam máte hodně kupte tak raději ze 3.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]