Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohl by mi někdo vysvětlit následující situaci? Ze studny, kde je čerpadlo vede černá plastová trubka (myslím HDPE), dále pokračuje běžně svěrná spojka (koleno 90°). Pak je T-kus, kde samozřejmě je vstup z tohoto kolena a výstup vedoucí k domku. A teď, když na to T potřebuji přidat vypoštěcí ventil, který je kovový s 1/2" závitem, a to T má plastový závit (ať už vnitřní nebo vnější), jak se pak (případně co je potřeba) pokračuje až k tomu ventilu. Předpokládám, že spojení plast a mosaz nebude úplně dobře fungovat. Stejná situace je zřejmě řešena i u čerpadla, kde je připojení 1", na to přechodka a zpětná klapka a pak nějaký přechod na tu trubku z plastu. Jde o to, že studnař tam dal nějakou taky plastovou podomácku udělanou záslepku, i když jsem chtěla kohoutek, aby se dal system na zimu vypustit - nehce se mi pokaždé 10 minut si tam hrát s očkovým klíčem, natož aby se neustálým přitahováním a povolování nestrhaly závity. Kdyby byla i nějaká názorná fotografie, byla bych ráda. Předem děkuji
doplněno 15.02.12 11:48:ještě jsem taky našla, že existuje mosazná spojka, a další kolénka, pro spojení HDPE trubek. Může mi někdo objasnit rozdíl, kde se spíše hodí ty a kde ty? předem ještě jednou děkuji.
Nevidím důvod, proč by neměl jít natočit mosazný ventil do závitu plastového kolénka. Pokud jsem tedy dotaz pochopil správně. Máte obavy z různé tepelné roztažnosti materiálů? V každém případě bych na závit při montáži namotal teflonovou těsnící pásku která stojí v instalaterských potřebách pár korun a spoj je dle mne nastálo těsný. Vypouštět systém zátkou je opravdu méně pohodlné.
Dal bych tam tohle,
doplněno 12.02.12 11:20:Tady je odkaz,jinak je k dostání v každém kovomatu. akvinaservis.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.