Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tupý stupňovitý vrták

Od: marekluks* odpovědí: 4 změna:

Mám tupý stupeň s průměrem 16 na stupňovitém vrtáku. Asi jsem vrtal do příliš tvrdého materiálu. Půjde nabrousit nebo je na vyhození? Viz foto.

Tupý stupňovitý vrták

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

miracz*
hodnocení

0x

Podle mě se brousí v drážce vyřízlé v těle vrtáku. Asi bys neměl zasahovat do vnějších ploch, to by ti už moc nevrtal :)

doplněno 12.02.12 09:39:

pokud se tam nedostaneš se stolní bruskou zkus flexu, ale moc na to netlač, ať ho nespálíš.

des*

Ano,brousí se v drážce,ale vyžaduje velkou přesnost broušení,nejlépe v nástrojárně,v ruce to bude stát za ho..uby.Při vrtání s ním je nutno použít vrtací emulzi a malé otáčky.

marekluks*
hodnocení

problém je ale v tom že neni tupý pouze u drážky ale celý stupeň je nějak divně skosený. Na netu jsem četl že se brousí radiálně i axiálně.

des*

Ano,ale v přípravku a v brusírně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]