Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu.Chci snížit strop v obytné časti domu.Strop je s desek s rakosem.Tento strop bych chtěl snížit palubkami o 20cm,ale nevím z čeho je nejlepší vytvořit jakousi základnu s izolaci(vata) pro palubky.Nad stavajicim stropem je taky obytná čast.Je nutné použit pod palubky parozabranu?
Pokud je ten strop pod podkrovim tak bych parozabranu bych dal pokud je to strop mezi podlazimi tak byt nemusi?tohle resim taky busu delat sadros v obivaku pod podkrovim tak dam parozabranu,v dolnim pokoji jsem delal palubky a parozabranu ani izolaci jsem nedaval,nechal jsem to jak to bylo jen jsem udelal podhled ve strope v pokoji je polystiren a nahore nejaky obilny slupky.
ririm se podle tohodle prokom.cz/...
strop (zmen si nicka)
pouzij konstrukci pro SDK podhledy, tj. drat, zaves a rost.
palubky muzes dat rovnou na CD (chce to, ale vruty) nebo na CD chytnout latky a sem palubky
jen dej duraz aby draty ve strope drzely pevne
parozabranu nedavej a izolaci jen z duvodu utlumu hluku takze vice parametricky hlukovou (dupani to stejne nevyresi) zde se to resi krocejovou izolaci na strane podlahy
Záleží na tom jestli máš rád vatu v jídle, Můžeš mě věřit, že na stropě se ti ty palubky tršku seschnou i když budou vysušené a pak se ti bude sypat vata na hlavu. Jestli tam nedáš vatu budeš mít ze stropu jeden velký Subwoofer (pasivní ) Já myslím , že bys měl dát i vatu i folii (spoje přelepit)
A konstrukci bych hodil buď jak psal "Standam" s tím rozdílem že bych na ty "cd" zespod našruboval dřevěné latě a teprve do nich valil palubky (skobama nebo vágnerkama) nebo bych použil desky 4(3)x8 cm a ty bych rovnou zavesil pomocí plechů na starý strop (do něj by to mělo jit v poho protože tam bude pod tou slámou i deskový záklop)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.