Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřevěné nádobí vs čisticí prostředky

Od: in4mator® odpovědí: 5 změna:

Zajímalo by mě, jestli dřevěné nádobí (vařečky, obracečky apod.) umýváte normálně s použitím Jaru, Puru atd. nebo ne - přijde mi totiž, že dřevo časem absorbuje nějaké chemické ... ehm látky, a ty se pak při vaření dostávají do jídla.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

1x

Drátěnka a trochu Jaru.Pak důkladně omýt.A pohoda...:)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Běžně v myčce.

hodnocení

Právě prostředky pro myčky prý obsahují nejvíc škodlivých látek pro životní prostředí, fosfáty, fosfor, chlór, různé parfémy...

krkovicka*
hodnocení

0x
Jestliže máte pochybnosti čistěte je přírodně.Naše babičky čistili pískem z potoka.Možno použit sůl, ocet.

dzordz*
hodnocení

0x

Na dřevěných věcech mi spíš vadí, že se tam usazujou zbytky jídla a kdesi cosi. Dírky na pověšení v dřevěných prkýnkách, kouty u konce násady, zasazeného do hlavy kvrdlačky, dřevěná držadla nožů, když jsou opotřebovaná a mezi dřevem a kovem je mezera, různé praskliny ve dřevě a tak. Doma bych je nepoužíval, no a u ostatních to přežiju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]