Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřevěná nebo plastová okna?

Od: haney* odpovědí: 7 změna:

Jaký máte názor na výběr plastů či dřeva na okna pro rodinný domek.hledám spolehlivou firmu v okolí MB. Doslechla jsem se, že se dá vytvořit jakási termická fotografie objektu pro zjištění tepelných ztrát, nevíte kdo toto provozuje.víc se milíbí dřevo, ale mám obavy z rozesychání, prý údržba je horší atd.dík

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

evina*
hodnocení

2x

Údržba dřevěných oken je určitě náročnější,musí se natírat.My máme plastová a jsem s nimy spokojená,dobře se myjí.Prodávají i napodobeniny dřeva v rúzných odstínech.Můžete si dát z venku hnědé(kvůli špíně) a uvnitř bílé,aby neztmavovaly místnost.E.

hodnocení

1x

Zapátrejte v historii této poradny, toto téma tu není poprvé. Např. zde:
poradte.cz/...

hodnocení

0x

Zde je mnoho článků o obou drutích oken:

search.seznam.cz/...

haney*
hodnocení

Víte odborné články jsem přečetla, spíše by mě zajímal názor člověka z masa a kostí, zejména doporučení na nějakou solidní firmu neb všude je plno podvodníků...

Pak bych vám doporučil optat se právě v okolí vašeho bydliště, protože právě tam se dá předpokládat, že okna dodávají místní firmy (MB) a zdroj informací by mohl (vlastně měl) být tím nejvhodnějším. Tato poradna je celostátní, dokonce vlastně mezinárodní a je jen malá pravděpodobnost, že zde získáte konkrétní informace o situaci právě ve vašem okolí... Projděte se okolím vašeho domu a tam, kde uvidíte nová okna, zazvoňte a optejte se. Je to nejspolehlivější cesta, jak získat seriozní informace... Rozhodnout mezi dřevěnými a plastovými okny je věcí názoru, ketrý nikdy není jednotný. Já mám na celém domě plasty, jsem s nimi spokojen, ale dřevěná EURa proto nezavrhuji. Zde platí: co jedinec, to názor.

macka80*
hodnocení

0x
Já mám také plasty ale eura se mi strašne líbí,u nás to byla spíše volba peněz ale jsme spokojeni.FAKTEM ale zůstává že o eura je třeba se starat kdež to na plasty nemusíte sáhnout.Hodně záleží na tom kde dům máte,např u silnice,tam bych volila radši plast dobře se myje.Také záleží na rázu který chcete domu dát.Přeji šťastnou volbu

hodnocení

0x
Rodice maji drevena okna a ja sam bych si jina taky neporidil. Nemuzu soudit plastova, protoze s nimy nemam zkusenosti, ale drevena jsou vynikajici. Proti plastovym mam, mozna neopodstatnenou, averzi. Zdaji se mi takova lacina. Menecenna abych tak rekl. Drevana jsou uz jakysi lepsi standard. Samozrejme stoji vic, ale myslim si, ze pri stavbe domu nema na rozdil cen smysl hledet.
To ze by se museli natirat nebo o ne vice pecovat neni az tak docela pravda. Ty co maji rodice jsou stara asi 17 let a lak perfektne drzi a kreje. A to i na severozapadni strane domu. I drevo samotne vypada stale velmi dobre. Je pravda ze na te severozapadni strane se jiz zvenku objevuje struktura dreva. Okna jsou nezkroucena. Bez jedineho problemu.
Ale co je dulezite. To byli jedny z prvnich drevenych oken eurooknovskeho typu, co se zde vyrabeli. V dnesni dobe jiz jsou jiste daleko kvalitnejsi laky a postupy vyroby ramu, takze drevu bych se rozhodne nevyhybal. Eurookna se rozhodne vyplati.
O plastovych se rika, ze spatne vetra. Dnes to jiz zrejme nebude pravda, i kdyz kdo vi, ale posudte sama.
Jaky nabytek by ste si radsi dala do domu? Plastovy nebo dreveny?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]