Nejste přihlášen/a.
Dobry den,potrebuji poradit,mam dve stresni okna neznameho vyrobce a u obou se na spodni casti tvori led ale jen kdyz je vice jak -10 stupnu namraza se tvori mezi ramem a kridlem a pak jeste a to zejmena mezi kridlem a sklem je tam klidne i pul centimetru ledu tak to kazde rano loupu kulatym nozem protoze to pak taje a je to mokry prosim poradte okna jsou rok stara jsou to pekny shitky ani nemaji kliku jsou to takova ty dorazeci
diky za rady
už se to tady řešilo, okno promrzne a kondenzuje a zmrzne na něm voda. Takyřešení je pustit na okno víc tepla z místnosti, ventilátor, topení atd.
ja vim ale proc to omrza je na spodkach? okno jo jinak suche i zed je to uz celkem dobry je to jen rano a jeste omrzly je to i zvenku pod plechem okna nejdou otevrit protoze jdou totalne zamrzla je citit jak mezi ramem a kridlem tahne
Máš pravdu v tom , že je to shit. Nicméně si myslím , že tak enormní námraza tam vzniká netěsností okna, jak píšeš "táhne tam" (rám i křídlo). Určitě zkus vyměnit to těsnění (lepší jsou silikonové) , mrkni jestlil tam máš 1 nebo 2 těsnění , V případě jednoho bych uvažoval ,zda by nebylo moudré přidat (jedno na venkovním falci jedno na vnitřním) . Zkusil bych i přetěsnit sklo v rámu, ale z venkovní strany, třeba kvalitním buďto sklenářským nebo PU tmelem.
A nakonec by mě zajímalo když to nemá kliku jak je okno dotažené k rámu (jen vahou)? V tom případě by nebylo na škodu tam něco nainstalovat( nějakou hašpu či jiný mechanismus).
martin
pokud je v mistnosti vlhkost zde klidne 45 - 50% a venkovni teplota klesne k -15°C a jedna se o neslunecnou stranu a v mistnosti je napr. jen 12°C stane se to i lepsich oken, pres noc nejcasteji
ve tvem pripade, musi byt vytapena mistnost a reseni vylepseni jen vymenou tesneni, jinak asi cela okna, pak budes mit jen kondenzat a ne led
No prave to tesneni jsem taky typoval je dost potrhany a tahne nim v mistnosti mam ted 22.5 az 23stupnu a tvori se tam led uz ted je tabule skla na krajich o dost chladnejsi nez ve prostred na druhe strane kde normalne cely den sviti slunce se to tvori jen trochu namrza i plech venkovniho oplechovani jak jde zkrz tesneni teply vzduch a srazi se tam voda,ale kde takove tesneni sezenu?okno neotevru takze nemohu vyfotit ale je to tvar hranateho U
1. chce to mit radiator pod oknem, pripadne zvednout vstuni teplotu do radiatoru
2. mrkni jake mas tesneni a zagoogluj, urcite neco najdes
3. casem te stejne ceka vymena
no prave to jsem hledal a nenasel je tam profil P,dobry to bych mel ale co profil hranate U?nebo jak to popsat proste hranate U
Zitra skusim ta te teplejsi strane okno rozlepit a vyfotim to tesneni
ale ani za boha to nemuzu najit a to jsem to hledal uz pred zimou kdy zacaly prvni "neskodne"problemy
ok musim pockat az se trosku otepli abych to mohl otevrit ale to druhe okno otevru az na jare tady je foto jak to vypada dnes rano i39.tinypic.com/... je blby ze nevim co je to za vyrobce ale pry uz skoncil rikal prodejce od ktereho jsme to koupily
A to těsnění je narážecí nebo lepící? Osobně si myslím že tam nemusíš cpát stejné těsnění, jak vidíš moc dobře nefunguje.
no a toto těsnění funguje i proti vodě (snad ne) , nebo je na vyvýšeném místě? Další možnost je nechat ta toto těsnění a přidat další třeba kulaté
doplněno 12.02.12 10:19:chtělo by tu fotku
tesneni je na ramu smerem do interieru je mezi ramem a zavrenim kridlem ne zhora a na kridle je kulate tesneni to je v poho
tak mam fotky toho tesneni i39.tinypic.com/...
a tady je kridlo s drazkama kam zapadne tesneni na ramu pri zavreni okna i39.tinypic.com/...
tak to neni tesneni
vem plastelinu dej kousek na ram venkovni strany pak to same nekde na vnitrni stranu a treba i nekam na stred
podle zmacknute plasteliny kup nove a jine okenni tesneni
doplněno 12.02.12 17:39:pripadne jen vymen za toto a jemu podobne
jj, oni i ty okna nejsou koser, sklo bude mit take silenou hodnotu, ale jak pises, ted vymenit tesnenni, ktere je v pr .
Nabidly nam je ve sleve tak jsme neodolaly nopriste chci znackovy a plastovy jinak nejsou nejhorsi az na to tesneni
tak teplota v pokoji 21stupnu venku -11,5 a okna jsou naprosto sucha ale jsou pokryta snehem tak co si o tom myslet?tesneni vymenim to je jasny ale proc jsou sucha?je to tim ze to okno izoluje od primeho mrazu snih?A nebo je to tim ze stoupla venkovni teplota a ze tech cca-15 je hranice toho okna kdy pri optimalni teplote vnitrni a vlhkosti zacne promrzat?
ted je zatazeno a snezi
diky za rady
tak jsem otevrel i to druhe okno a zjistil jsem ze nebylo dovreny zespoda na kridle na rohach bylo hromada ledu tak jsem to odskrabl kulatym nozem a okno jde zavrit uz poradne,holt ho nekdo nedovrel a protahovalo na spodku,tesneni ale vymenim rozmer to je 15x15mm tak nevim jakym ho nahradit kdyz to ktery potrebuji neni
tak vymenim jenom tesneni profil D ktere je nalepene ze spodu kridla v rohach je ohnute ze se ani nepriplacne k ramu,to bocni hranate U je podle meho jen kvuli tomu aby se okno nemohlo volne otevrit treba vahou snehu protoze okna uz z vyroby nemaji zadnou zajistovaci kliku jen tu bocni gumu a na kridle zarezy zatim jsou okna od rana naprosto sucha
tak chci koupit to tesneni,tak se chci zeptat jakej mam vzit matros?Silikon a nebo EPDM pryz?Vsude pisou ze je silikon lepsi ze nesaje vodu nenamrza atd.na oknech jsou silikonova tesneni tak bych vzal tohle akorat v hnedy co myslite? kutilstvi.cz/...
To nevypafá jen na těsnění mezi křídlem a rámem. Podle těch obrázků bych řekl, že je netěsnost i mezi dvojsklem a křídlem, dvojsklo je do křídla málo zapuštěné a problém je i v tom, že spodní hrana zasklení by měla přesahovat křídlo, aby po něm voda a sníh zklouzly mimo křídlo.
Já bych do těchto oken zbytečně neinvestoval a hleděl bych se jich zbavit. Píšete, že jsou rok staré, tak uplatněte reklamaci u prodejce. On je vaším partnerem. To, že výrobce zanikl (čemuž se moc nedívím) vás nemysí zajímat.
Můžete poslat foto, kde by byl pohled na celé okno, včetně částy stěny, ve které je zabudované?
jo z venku to je dobry snih i voda styka v pohode z venku je to sklo zamaznuty kolem do kola silikonem a zevnitr je na nejake gume zevnitr mezi kridlo a sklo strcim v pohode papir a to i treba ctvrtku to je normalni?
Nahoře a po stranách má být sklo zapuštěné do křídla a rám křídla zakrytý oplechováním. Spdní hrana skla přesahuje rám křídla a sklo na křídle jen leží.
Některé obrázky mi nejdou otevřít, ale všiml jsem si, (pokud se to z obrázku vůbec dá poznat), že máte nevhodně upravené ostění střešního ohna. Spodní část pod oknem musí být svislá a nad oknem vodorovná. Mám dojem, že vy to máte kolmo k oknu (aspoň mám dojem, že to spodní). To je nevhodné, protože to brání proudění vzuchu kolem okna a dole vzniká jakýsi slepý prostor, který není teplým vzduchem v místnosti ofukován a právě v tomto místě to napomáhá vytvořit námrazu.
jo spodek je kolmo k oknu a horejsek rovne tak jak ma horejsek byt ale videl jsem todne oken u lidi a pry se jim nerosi a ani nijak nenamrzaji a to pod nimi nemaji radiator
po stranách a nahoře je sklo zapuštěné do křídla a křídlo je kryté oplechováním. Dole sklo přesahuje křídlo a je na něm jen položené a proto tam není třeba žádnjé oplechování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.