Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, napadají vám nějaké výhody nebo dokonce nevýhody bytů s balkonem. Je hodně bytů k prodeji s balkonem, jsem nekuřák, sice také bych preferoval byt s balkonem, ale mají takové byty vůbec nějké výhody. Jsem nekuřák. Děkuji.
Lodžie: Nikdo v naší rodině nekouřil a nekouří.
V pokoji, bez lodžie, jste v kleci, jen nábytek, zařízení, můžete sedět, nebo spát, pracovat.
Pokoj s lodžii, máte přístup ven, i když se z nějakého / zdravotního důvodu/ nemůžete dostat ven, tady jste venku.
Malé děti, jsou venku v kočárku a maminka může doma něco udělat.
V létě, se posadíte do křesílka, vezmete si knížku a můžete si odpočinout.
Pro děti je lodžie v pokojíčku místo, kde mají své soukromí, přes léto mají v lodžii zvířátka.
Mají tam stoleček, kde si hrají.
Když máte doma staršího nemohoucího člověka, stráví hodně času v lodžii, nejen sledováním, co se kolem děje, ale spaní, čte, poslouchá rádio.
V létě je příjemné si večer sednout a dát si kafíčko, jen tak se dívat kolem.
Nemluvím o dekách, které na balkoně na křeslech, krásně vyvětrají.
To je jenom část...
Nedovedu si bez lodžie pokoje představit.
doplněno 10.02.12 22:31:Ze všech strach, mimo jedné, máte stěnu, nikdo na vás nekouká, jen naproti v paneláku. To je oboustranné.
doplněno 10.02.12 22:33:Jedná se o lodžie, která je přes celý pokoj.
Položte si otázku: Co budu na tom balkoně dělat? Je to jen ukrojený kus bytu, který budete uklízet...
doplněno 10.02.12 22:21:... obzvlášť, když se dole griluje a třeba vpravo kouří cígo, shora kape z přelitých kytek a smrad a řev z prostoru mezi domy doplní pohodu v křesle, které se obvykle na balkon ani nevejde tak, aby z něho bylo vidět na okolí... Ale to je prostě o sídlištích!
Je skutečně hodně bytů na prodej s balkonem (protože já jich nikdy moc neviděla), nebo myslíte lodžii?
Jinak já mám zkušenosti s lodžií. Výhody: sušíme zde prádlo, kouří tu návštevy, v létě si na ní ráda sednu a vypiju kafe, když sedím nad skipty, která jsou těžká a nechci je tahat do parku a je hezky, i se tam učím. Taky se tam dají pěstovat bylinky a často tam dělám věci, kterými nechci zasmradit byt typu impregnace bot, lakování nehtů, nástřik fixativu na kresby, lepení...
Zasklená lodžie je vlasně pokojík k dobru. Mám tu skříňku a v ní některé potraviny do kterých by se mi v teple panelového bytu dostali moli. Mám tu stolek a 2 židle a od jara do zimy tu s manželem minimálně pijeme kávu ale často i snídáme, obědváme a večeříme. Další velká výhoda je, že sem pověsím na sušák prádlo a může klidně venku pršet. Nevýhoda je, že umýváme okna na víc, že tu nemohou být kytkY jelikož v zimě trochu zima a vlétě zase vedro. Neměnila bych, původně jsme měli 2 velké balkony nezasklené, pak udělali zasklenou lodžiji a druhý balkonek je poze 1x1, zvykli jsme si ale dva byly lepší.
Pro mě zejména to sušení prádla a možnost kdykoli "vylýzt ven". O pár pater výš by byl i docela dobrý výhled na město. Na sezení a čtení/práci v létě by to taky bylo fajn, ale naše lodžie je situovaná tak, že se tam člověk začne hodně rychle smažit No a pokud vás to baví, tak i různé to pěstování a kytišky a tak.
Uklízet tam není co, jen před věšením otřít šňůry a velmi zřídka zamést/setřít dlaždice.
Jediné,kdy balkon či lodžie je obtěžující,při zateplovacích pracech je to dost komplikované.Pokud je domovní fasáda zateplená a nebylo provedeno zateplení balkonu,pak vlastně do obýváku trčí radiátor,obrovský tepelný most.
JABRAKA
Jabraka má asi na mysli, že se vybourá ta původní zeď a pokoj se zvětší o balkon. Pak tam samozřejmě čumí radiátor do prostoru ..., komická představa.
Taky máme byt s balkonem a výhod je spousta: již zmíněné sušení prádla (v létě, než vyperu 2.várku, je ta 1. suchá), kávičky, uskladnění potravin (v chladném období i jako lednice, chlazení hrnců), špinavé práce uděláte "venku", v létě není v pokoji vedro - balkon stíní.
Na podzim nám fasádu zateplili a balkon zasklili (panelák, družsvo) a je to ještě lepší - když chceme balkon, stáhnem okna bokem a taky tam je daleko čistěji (méně prachu a vlétě žádné kytičky od sousedů). Horší bude to mytí oken.
kdy balkon NE:
když je místnost ke kterému patří prťavá (k čemu je 3+1 s balkonem, když je jedna místnost jako pokoj nepoužitelná)
když je blbé okolí (Obec s okolím v těžební oblasti - i když se těží dáááleko, tak vítr ten prach donese - zlatá lodžie. Byt je na sídlišti a mezi vaším a druhým panelákem je travnatý plácek = venčení psů a zápach, hrající si děti a řev na mámu do okna "mááámííí" nic proti dětem)
spočítejte si své +/- proč by zrovna vám měl balkon vyhovovat a proč ne.
hodně štěstí Fronyho žena
Jste nekurak,ale na balkone preci nemusite jen kourit,da se tam pekne posedet i bez cigarety.Muzete pozorovat cvrkot na ulici,v lete se muzete na balkone natahnout a opalovat se,nekdo tam pestuje kyticky,jiny zase ma na balkone malou zahradku jako treba v kvetinaci bylinky,nebo kerik s rajcaty,...ponejvic jsou balkony vyuzivany k veseni vypraneho pradla,ja na snury cas od casu vyhodim vyvetrat i periny.Nekdo tento prostor vyuziva i jako zimni zahradu,kdyz je balkon zaskleny.Co se mi ale vubec nelibi,kdyz tam maji lidi skladiste nepotrebnych veci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.