Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byty s balkonem - je to výhoda?

Od: gorka* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, napadají vám nějaké výhody nebo dokonce nevýhody bytů s balkonem. Je hodně bytů k prodeji s balkonem, jsem nekuřák, sice také bych preferoval byt s balkonem, ale mají takové byty vůbec nějké výhody. Jsem nekuřák. Děkuji.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Lodžie: Nikdo v naší rodině nekouřil a nekouří.

V pokoji, bez lodžie, jste v kleci, jen nábytek, zařízení, můžete sedět, nebo spát, pracovat.

Pokoj s lodžii, máte přístup ven, i když se z nějakého / zdravotního důvodu/ nemůžete dostat ven, tady jste venku.

Malé děti, jsou venku v kočárku a maminka může doma něco udělat.

V létě, se posadíte do křesílka, vezmete si knížku a můžete si odpočinout.

Pro děti je lodžie v pokojíčku místo, kde mají své soukromí, přes léto mají v lodžii zvířátka.

Mají tam stoleček, kde si hrají.

Když máte doma staršího nemohoucího člověka, stráví hodně času v lodžii, nejen sledováním, co se kolem děje, ale spaní, čte, poslouchá rádio.

V létě je příjemné si večer sednout a dát si kafíčko, jen tak se dívat kolem.

Nemluvím o dekách, které na balkoně na křeslech, krásně vyvětrají.

To je jenom část...

Nedovedu si bez lodžie pokoje představit.

doplněno 10.02.12 22:31:

Ze všech strach, mimo jedné, máte stěnu, nikdo na vás nekouká, jen naproti v paneláku. To je oboustranné.

doplněno 10.02.12 22:33:

Jedná se o lodžie, která je přes celý pokoj.

hodnocení

2x

Položte si otázku: Co budu na tom balkoně dělat? Je to jen ukrojený kus bytu, který budete uklízet...

doplněno 10.02.12 22:21:

... obzvlášť, když se dole griluje a třeba vpravo kouří cígo, shora kape z přelitých kytek a smrad a řev z prostoru mezi domy doplní pohodu v křesle, které se obvykle na balkon ani nevejde tak, aby z něho bylo vidět na okolí... Ale to je prostě o sídlištích!

polinek*
hodnocení

2x

mám zasklenou lodžii a je to príma neumím si představit bez lodžie. v zimě,mohu tam dát potraviny ,,a v létě ji mohu zamknout a nechat oteřené dveře na ni a klidně odejet Pokud je doma sám pejsek může se koukat ven v bezpečí.

hodnocení

1x

Pokud máte balkon nebo lodžii, tak vyjdete z pokoje přímo na čerstvý vzduch!

askmenow*
hodnocení

1x

Je skutečně hodně bytů na prodej s balkonem (protože já jich nikdy moc neviděla), nebo myslíte lodžii?

Jinak já mám zkušenosti s lodžií. Výhody: sušíme zde prádlo, kouří tu návštevy, v létě si na ní ráda sednu a vypiju kafe, když sedím nad skipty, která jsou těžká a nechci je tahat do parku a je hezky, i se tam učím. Taky se tam dají pěstovat bylinky a často tam dělám věci, kterými nechci zasmradit byt typu impregnace bot, lakování nehtů, nástřik fixativu na kresby, lepení...

ano, balkon nebo lodžie má nevýhody, ale výhody převažují. To pochopíte, až jej budete užívat. Dá se tam odložit spousta věcí.

Například Vám zasmrádne bunda někde v restauraci . . . dáte ji na balkon, a ráno je jakš takš použitelná . . .

gorka*
hodnocení

Děkuji všem, mně se také zdá, že ty výhody převyšují.

ludak*
hodnocení

0x

Můžeš se tam opalovat nebo grilovat a sušit prádlo nebo skladovat různé věci.A mít kytky nebo nějaké zvíře.

gorka*
hodnocení

To zvíře mne nenapadlo...myslíte psa..nebo jiná zvířata?

buss

králíky, prasátko..., tu otázku je třeba si položit sobě, co s ním, jak ho využiji? Lodžie se dá celá zazdít a je další pokoj.

standam*
hodnocení

0x

gorka

suseni pradla, caj, kava, snidane nebo pohled z interieru na otevrene dvere tj. neco jako francouske okno

nevyhod je mnoho, jako soused na balkone naproti, ci jen barak neco jako ve spaneskych ulickach apod.

vzhled a typ balkonu atd. atd.

aaaaaa*
hodnocení

0x

byt jedině s balkonem, optimálně terasou, ale takových je u nás velmi málo.

lidus*
hodnocení

0x

Zasklená lodžie je vlasně pokojík k dobru. Mám tu skříňku a v ní některé potraviny do kterých by se mi v teple panelového bytu dostali moli. Mám tu stolek a 2 židle a od jara do zimy tu s manželem minimálně pijeme kávu ale často i snídáme, obědváme a večeříme. Další velká výhoda je, že sem pověsím na sušák prádlo a může klidně venku pršet. Nevýhoda je, že umýváme okna na víc, že tu nemohou být kytkY jelikož v zimě trochu zima a vlétě zase vedro. Neměnila bych, původně jsme měli 2 velké balkony nezasklené, pak udělali zasklenou lodžiji a druhý balkonek je poze 1x1, zvykli jsme si ale dva byly lepší.

dzordz*
hodnocení

0x

Pro mě zejména to sušení prádla a možnost kdykoli "vylýzt ven". O pár pater výš by byl i docela dobrý výhled na město. Na sezení a čtení/práci v létě by to taky bylo fajn, ale naše lodžie je situovaná tak, že se tam člověk začne hodně rychle smažit :( No a pokud vás to baví, tak i různé to pěstování a kytišky a tak.

Uklízet tam není co, jen před věšením otřít šňůry a velmi zřídka zamést/setřít dlaždice.

jabraka*
hodnocení

0x

Jediné,kdy balkon či lodžie je obtěžující,při zateplovacích pracech je to dost komplikované.Pokud je domovní fasáda zateplená a nebylo provedeno zateplení balkonu,pak vlastně do obýváku trčí radiátor,obrovský tepelný most.

JABRAKA

polinek*

jabraka já vám nerozumím.

tesyk*

Jabraka má asi na mysli, že se vybourá ta původní zeď a pokoj se zvětší o balkon. Pak tam samozřejmě čumí radiátor do prostoru ..., komická představa.

polinek*

jéjda to nemůže to je nosná zeď...domu,,no to by mněl topení v prostoru,,udělal by si z toho stůl přes léto,,anebo dal to topení na lodžii a měl by zimní zahradu

hodnocení

0x

Taky máme byt s balkonem a výhod je spousta: již zmíněné sušení prádla (v létě, než vyperu 2.várku, je ta 1. suchá), kávičky, uskladnění potravin (v chladném období i jako lednice, chlazení hrnců), špinavé práce uděláte "venku", v létě není v pokoji vedro - balkon stíní.

Na podzim nám fasádu zateplili a balkon zasklili (panelák, družsvo) a je to ještě lepší - když chceme balkon, stáhnem okna bokem a taky tam je daleko čistěji (méně prachu a vlétě žádné kytičky od sousedů). Horší bude to mytí oken.

kdy balkon NE:

když je místnost ke kterému patří prťavá (k čemu je 3+1 s balkonem, když je jedna místnost jako pokoj nepoužitelná)

když je blbé okolí (Obec s okolím v těžební oblasti - i když se těží dáááleko, tak vítr ten prach donese - zlatá lodžie. Byt je na sídlišti a mezi vaším a druhým panelákem je travnatý plácek = venčení psů a zápach, hrající si děti a řev na mámu do okna "mááámííí" nic proti dětem)

spočítejte si své +/- proč by zrovna vám měl balkon vyhovovat a proč ne.

hodně štěstí Fronyho žena

sisinka*
hodnocení

0x

Jste nekurak,ale na balkone preci nemusite jen kourit,da se tam pekne posedet i bez cigarety.Muzete pozorovat cvrkot na ulici,v lete se muzete na balkone natahnout a opalovat se,nekdo tam pestuje kyticky,jiny zase ma na balkone malou zahradku jako treba v kvetinaci bylinky,nebo kerik s rajcaty,...ponejvic jsou balkony vyuzivany k veseni vypraneho pradla,ja na snury cas od casu vyhodim vyvetrat i periny.Nekdo tento prostor vyuziva i jako zimni zahradu,kdyz je balkon zaskleny.Co se mi ale vubec nelibi,kdyz tam maji lidi skladiste nepotrebnych veci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]