Nejste přihlášen/a.
zdravím, před měsícem jsem si od jedné firmy objednal několik dveří, z toho dvoje posuvné do pouzdra.
V kalkulaci mám cenu, dveří, pouzdra, pozn. bez klik a panty niklované.
Měl jsem za to, že budou potřeba dokoupit už jen kliky...dnes mi ale z firmy napsali, že jim mám upřesnit, jaké kování chci /zejména na posuvné dveře...a poslali odkaz, kde mám vybírat.
Z toho chápu, že budu muset za kování zaplatit zvlášť - ceny jsou hodně různé.
Nevím jestli jsem naivní, ale přišlo mi jako samozřejmost, že kování bude zahrnuté v celkové ceně.
Je to standardní?
Díky
doplněno 10.02.12 09:10:EDIT: omluva, teď mi teprve došlo, že kováním je myšleno kliky!
Měl jsem za to, že kování /pojezdy/...
V tom případě nevidím důvod, proč bych měl kování vybírat u prodejce, kterého oni vybrali. Rozměry by měly být standardní.
někdy může být cena velice zajímavá, pokud to máš s montáží tak ušetříš DPH i na klikách (ač těch dnešních 6% už není tak zajímavých jako před lety cca 15)
Rozměry jsou standardizované. Jediný problém může být s mušlí, tam bych se přeptal, pokud budeš vybírat sám a někdy může být problém s šířkou štítku nebo rozety - dostane se moc blízko zárubni, nevypadá to hezky, extrém kdy zasáhne do zárubně by se stát neměl. Problém někdy i s tvarem kliky, zvláště pokud jsou na dveřích nějaké lišty, u některých typů klik pak ruka (kloubky) tře o tu lištu.
Toto opravdu ber jako extrémy, není to běžné aby tyto komplikace nastaly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.