Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlahové topení - zvedl se roh

Od: dalle® odpovědí: 4 změna:

dělal jsem podlahovku (jen chodba, WC a koupelna) a postup byl ten, že jsem na rovný povrch položil 5 cm izolační polystyrenové desky, do nich hada, kari síť a zalil 5 cm betonem vč plastifikátoru. Po čase se mi však jeden betonové desky roh zvedl a začal se na pol. desce houpat cca 3 mm výkyv. tak jsem ji přikotvil čtyřmi šrouby do podkladu. Na to hodlám dát dlažbu, tak nevím co se může do budoucna stát, nebo kde se stala chyba při realizaci...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
My jsme dali beton, srovnali, polystyren, hada,tak jak popisujete.Na konec dlažbu.Je to už osm let, podlaha neustále pracuje v krajích.
hodnocení

a dlažba nepraská?

nem*
hodnocení

0x

do izolačních desek hada? nemyslíte NA izolační desky? Já sem viděl zalévat podlahovku akorát anhydritem (tím nechci říct že je beton špatně) ale určitě je chyba, jestli nemáte dilataci po obvodu každé místnosti (já dával 1cm polystyren) potom doufám, že jste zapl podlahovku až byl beton dostatečně suchý a vyzrálý (min. 3 týdny) a jestli se houpe teď, tak to dlažba "neopraví", typl bych že i na flexy lepidle by se časem odloupala vč. vypraskání spárovačky...

paaja*
hodnocení

0x

Beton se při zrání smršťuje a důsledkem toho bývá při nepříznivé souhře vnějších podmínek právě ono zvednutí rohů. Předejít se tomu dá do jisté míry opečováním betonu - zakrytí fólií, pravidelným poléváním, zabráněním přístupu přímého slunce ... prostě zabezpečit, aby beton nevyschl a nevyzrál příliš rychle. Nepředávkovat cement - mastný beton je ke smršťování náchylnější. Zatopit až po dokonalém vyzrání, ne dříve než za měsíc, raději později. Taky jsem někde četl, že vložením kari sítě se tento jev ještě podpoří ale zdůvodnění nebylo moc přesvědčivé

No ale pro vás už je na tato opatření pozdě *smich*. Takže když už k tomu dojde: někdo to řeší velkým kladivem a zvednutou desku natluče dolů, prakticky ji zlomí. To přišroubování také není špatný nápad, když netrefíte trubku. Dobrá zpráva je, že zvedání by se mělo po úplném vyzrání betonu (1-2měsíce) úplně zastavit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]