Nejste přihlášen/a.
je trestným činem když soused pouští ve dne hudbu na extrémní hlasitost (nemyslím v nočních hodinách)? Dalo by se to považovat za zásah do soukromí?
Podobné sousedy mám zezdola( cikány se šesti dětmi) a sezhora, kdy pán miluje Turbo a Spáleného. Vytočí aparaturu na plný ceres a jede dvě cd pořád dokola. Ještě štěstí, že ne každý den. Nic jsem s tím nemohla udělat. Takže když příjdu domů, pustím rádio a u pc Vincenta sedím se sluchátky na uších s bezva muzikou. Nemá cenu se rozčilovat, pokoušet se o nápravu. K ničemu to nevede. Jen snad k žaludečním vředům. Tak si alespoň poslouchám svoji muziku.
Nemá cenu to řešit, akorát si získám nepřátele. "Neházejte perly sviním, otočí se a kousnou vás"
Mandragoros,opravdu vynikající je nepřímá pomsta.Stačí vymačkat vteřinové lepidlo,mezi dveře a futra.Pokud mu to nedojde,bude mít smůlu.Bacha ,aby nečíhal za dveřmi.
Zásah do soukromí to zcela jistě je,ale není to bohužel trestný čin,to by muselo být až po 22.hod.,tzn.rušení nočního klidu
Bohužel, záleží jen na lidech, jak jsou k sobě ohleduplní. Trestní čin to není. Vy můžete podat stížnost na obec, či městský úřad, ale je to běh na dlouhou trať. Když si zadáte do zdejšího vyhledávače "otravný soused", nebo "hlučný soused", vyjede Vám to diskuze, které jsou zde na toto téma celkem časté. Možná v nich najdete inspiraci. Je lepší se pokusit věc řešit nejdříve domluvou se sousedem, který Vás hlukem obtěžuje a důrazně ho požádat, aby bral ohled na sousedy, než přikročíte k dalšímu opatření. Není nad to, vycházet se sousedy v dobrém, tolerovat se a neobtěžovat se vzájemě. Pak je to někdy opravdu peklo, soudě dle některých příspěvků, již zde proběhlých.
Tak tohle je bohužel dost neřešitelnej problém. Sám jsem tohle zažil a trochu o tom něco zjišťoval.. To s policajtama po desátý je jasný. Během dne se to dá vyřešit jedině tím, že zavoláte na hyg. stanici a oni mohou provést měření, zda ta hluková hladina nepřesahuje určitou mez, ale má to jeden velký háček, totiž je nutno o probíhajícím měření informovat i protistranu a ta samozřejmě v tu chvíli prostě tu hudbu vypne. Něco jako Hlava XXII. Takže jediný řešení se kterým jsem tenkrát uspěl je byl starej dobrej Přeshubák... Tím se ale zase vystavujete riziku, že Vás udá na policii... :o) Drobná rada: dá se to taky provést bez Vaší účasti...
Myslim ze skodliva hladina hluku pro lidske ucho se pohybuje kolem 85dB. Pokud si tedy myslite, ze soused prilis hlasite pousti hudbu, je zde moznost zavolat si kvalifikovanou firmu na zmereni hluku a pokud presahne pozadovane hodnoty, muze byt urcite pravne postizitelny. Neni pravdou ze jen po 22h musi byt klid, ale take to, ze nikdo nesmi vystavovat jinou osobu skodlive hladine hluku. Na stavbach ci letistich, kde byva tato hladina prekrocena celkem bezne, mivaji pracovnici ochrane pomucky, aby se zamestnavatel chranil pred zakonem.
,,myslímže tady se nejedná o až tak velkou sílu zvuku,,ale obtěžující hlasité projevy nájemníků,bouchání dveřmi a jiných rušivých elementů. Já slyším souseda, sezdola jak sprostě nadává ,řve ale to nemá decibely na helmu,,zkrátka to nemusím ty jeho hysterické výlevy poslouchat. Mne to moc ruší. Je to přes ústř. topení vše slyšet. ..slovo od slova.Asi vemu ořechy a budu je rozbíjet na tom topení.Ať si kluk užije. Řízky mohu naklepávat denně,,ne?!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.