Nejste přihlášen/a.
Ahoj, zrovna do nového bytu vybírám granitový dřez, ale není to zrovna levná sranda - jsem matka samoživitelka, proto to možná až moc řeším, ale:
Mám tyto otázky:
Vyplatí se mi pořídit poměrně drahý granitový dřez? Opravdu je výdrž dřezů z granitu o tolik vyšší, než těch nerezových, jak se všude uvádí? Nebo byste raději šly do nerezového dřezu? Počítám s tím, že dřez bude investice na několik let, nechci za rok kupovat nový, protože se ten starý zničil / poškrábal / promáčkl / cokoli. Ty granit. dřezy určitě vypadají líp než nerez, ale jde mi především o to, aby si svůj vzhled opravdu zachovaly co nejdýl.
Máte někdo zkušenosti s tím shopem? Raději se ptám - od té doby, kdy mi místo telefonu přišel pytlík rýže jsem na nákupy na internetu opatrná... Vypadá to ale celkem bez problému myslím...
Ahoj. Taky mám velmi dobré zkušenosti s tímto dřezem, hlavně nejsou vidět kapky a dobře se udržuje. Před 4 roky nás stál 11000, dneska už je levnější. Za ty roky žádný problém, baterii máme taky tu samou barvu, vodař strašil že se bude loupat, ale spletl se. Zrovna mi přišel leták, kde je v akci rohový za 2500 a rovný za 1600, to už je levnější než nerez.
Doma ho tedy nemám, nechtělo se mi dávat v době kdy jsem si předělával kuchyn skoro 15 000 za dřez, dnes je doma úplně jiná. Ovšem už jsem jich zabudoval vcelku dost a co se tak občas s někým bavím kdo ho má, tak zatím jen chvála. Takže bych se toho nebál a klidně bych do toho šel.
supr, dík za odpověď!
Takovéhle zkušenosti se na e-shopech nedozvím, a i kdyby tam byly, stejně si budu myslet, že jsou smyšlené )
já jsem si ho pořídil před lety i zaty peníze a udělal jsem chybu že jsem si pořídíl dřez bílé barvy po roce používání se projevilo opatřebení prostě jse poškrábal hlavně na dně tam to bylo nejvíce boky zůstaly netknuté, marně jsem manželce říkal aby jsi dávala na dno utěrku nebo takovou plastovou mřížku tak když dřez z granitu tak jedině tmavý
Kup klasickej nerez a mas klid mame ho uz roky a max spokojenost hlavne nekupuj pokud das prednost nerezu levny smejdy ale kup ceskej kvalitni nemam nic proti granitum ale nemam s nima zkusenost...
díky za odpověď, ale pokud má ty vlastnosti, které prodejci slibují, raději bych měla granit. Vypadá, to, že to je investice bez starostí. Jen mě trápí, že to tak vypadá podle reklamních článků a slibů prodejců, takže reailta může být jinde, proto mě zajímají zkušenosti
tak proč odpovídáš, ona chce zkušenosti.
Já bych se granitu (fragranitu) nebál a kdyby před lety nebyly tak drahé tak je doma. Dnes je to sranda, myslím už od 3-4 tisíc, před lety nebyl pod 10 a to ještě těch 10 byl úplně jiný podíl z platu než dnes.
Nevýhody, pokud se na něm bude pravidelně krájet, časem to bude vidět (na krájení je vymyšleno prkénko, že), když do něj z výšky spadne litinový hrnec nebo palička na maso, může prasknout.
Výhoda, ta největší, nemusí se pořád otírat, kapky nejsou tolik vidět, vypadá pěkně, není takový chladný.
Pokud přes net, nebál bych se pytle rýže jako toho, že může přijít prasklý, také dodavatelé většinou balík oblepí upozorněním na okamžitou kontrolu než přepravce odjede.
super, přesně tohle jsem chtěla slyšet, díky za odpověď.
Právě že co jsem koukala před lety, byly ceny jak říkáš, proto mě současné ceny celkem překvapily. Zrovna na shopu co jsem odkazovala psali, že ten granit pád těžšího břemena snáší celkem bez problému, právě narozdíl od nerezu, který se promáčkne...
Ta pohodlnost při údržbě mě na tom právě taky láká.
Krájet na dřezu opravdu v plánu nemám
já tvrdím, že nesnáší. Prodejce těžko uvede něco jiného. Ono je taky otázka co je to těžší a taky jak to spadne. Může spadnout palička a nic, pak upadne sklenička tak, že odštípne kus dřezu a sama se nerozbije. Máme v dubových parketách hluboký vryp. Když návštěvám řeknu od čeho, nikdo nevěří, od talíře (porcelánového), spadl ze stolu, na hranu, zaryl se do parkety a nerozbil se. Máme ho dodnes. Z toho prasknutí bych tedy strach neměl, pokud člověk není absolutní nemehlo kterému pořád něco padá.
Jak píše někdo níže, doporučuji tmavší (ne černý) a spíše více žíhaný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.