Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vytopit barák viessmanem

Od: petjak odpovědí: 1 změna:

Zdar, kdo topí dřevozplynujícím kotlem Viessmann vittoligno? Jaké máte zkušenosti? Mám u kotle akumulační nádobu 1500l. a zdá se mi ten kotel slabý. Mám pravdu nebo je chyba někde jinde?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Váš dotaz je hodně "divný".

Viessmann Vitoligno se dělá ve více výkonových řadách...a záleží který konkrétní typ máte Vy.

Pokud máte tepelné ztráty objektu vyšší než je výkon kotle, pak je logické že výkon kotle nestačí.

Tento typ kotle se ale dělá až do výkonu do 48kW na peletky a na kusové dřevo až do výkonu 80kW.

To jsou výkony které stačí i na dva bytové domy...a tak velký RD asi nemáte.

Ano, pokud máte kotel na peletky...v nejnižší výkonové řadě 4-12kW...a tepelná ztráta Vašeho domu je 18kW, pak kotel logicky

nemůže stačit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]