Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brikety nebo uhlí - co je lepší?

Od: kotel odpovědí: 7 změna:

Zdravím,prosím o vaš názor co je lepší k topení zhlediska vaších pohledů-vyhřevnosti,zbytku popela atd...Jestli uhelné brikety(1q - 504kč) nebo černé uhlí (1q - 520kč,ceny udavam jen pro jakousi představu,není pro mě důležita a ve srovnani zanedbatelná)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

1x

To je zajímavý dotaz, výhřevnost je udáváná u té dané suroviny ale vzhledem k tomu, že se brikety vyrábějí z černouhelného prachu bude jeho výhřevnost i množsví popele ( které je u obou zanedbatelné ) velmi podobné. Řekl bych ale, že méně popela bude zcela určitě z briket - ty se úplně rozpadnou na drobný popílek ( červenohnědý) . Černé uhlí po sobě zanechává o něco více většího popele, který zůstává na roštu a né úplně a vše se rozpadne tak jako u briket.

ahasver4*
hodnocení

0x

Můj názor a pohled říkají brikety.Stačilo pár kousků a kotel si liboval.Musím ale dodat,že je to zkušenost dávná.Ale šel bych do nich...

hodnocení

0x

Zálezí v čem budete topit. Černé uhlí je kvalitní a výhřevné.

doplněno 09.02.12 09:47:

Brikety jsou také z černého uhlí a nadělají méně nečistoty. Lépe se skladují.

topic
hodnocení

0x

Nejlíp vzít dva metráky od každého a vyzkoušet - záleží na kotli i na způsobu topení (zatápění)

PS: Brikety bývají z hnědého.

kotel
hodnocení

jedna se o kotel Viadrus U26...

des*

Kotel viadrus-černá kostka,nejlíp ostrava,nebo polská ostrava.Brikety jako palivo jsou jako náhražka,když se jednou vrtalo někomu v hlavě,co stěmi hromadami mouru.Proto je to jako topivo šmejd,který uspokojí tak někoho,kdo topí sem tam v nějakém kanónku.Briketa=ca1kg šmejdu,co vhodím do kotle a vyberu 1kg popele.Vzniklé teplo je pouze něco,co mne štve,že jsem za to vyhodil peníze.Taknějak.Moje zkušenost,s litinovým kotlem.

buban76*
Mám porovnání ve stejném kotli,zkoušel jsem jak černé uhlí,tak i brikety,ale hnědouhelné,které se u nás prodávají pod názvem Rekord. Výhřevnost samozřejmě na straně uhlí i výdrž na naložení , brikety shoří na prach, uhlí na větší kusy,někdy je třeba je prohnat kotlem ještě jednou. Nejvíc se mi osvědčila kombinace č.uhlí+ hnědý ořech, naložit a topit odhořívacím způsobem,kotel jede na jedno naložení i 12 hod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]