Nejste přihlášen/a.
Chceme špaletová okna vyměnit za plastová,dům má 80 cm silné zdi z kamene.Okenáři chtějí okna dát do stejného místa ,ale to by okno bylo zapuštěné asi 10 cm,chtěla bych aby je zasadili asi doprostřed zdi.Myslím že parapet by byl hodně široký ,dostalo by se teplo z radiátoru na sklo,aby se pak moc nepotilo?Jak by se potom mělo postupovat? Prosím o názor,co by bylo lepší.Dík
Mám ten samí problém. Okna jsem dal 15 cm od vnějšího okraje. ve vnitř mám cca 60 cm parapety udělané na zakázku ze dřeva a je to bomba. Není nic lepšího než široký parapet. Kdyby to bylo uprostřed tak to bude vypadat hrozně. Kdysi měly kastláky 25 cm tak se to uprostřed zdi ztratilo. Zítra můžu dodat foto jak to vypadá. Manas
Tady jsem našel foto. Parapet není na této fotce zapasovaný ani připěnovaný. Takže jen pro představu.
Staré stavení musí mít pořádné parapety a ne jak v paneláku 15 cm. Okna by se neměla potit i bez radiátorů. Pokud ano tak hledejte problém jinde a né u parapetních desek. A myslím že pokud by bylo z venku okno moc utopené tak by se musel hodně zklonit vnější parapet kvůli dešťové vodě.
Asi do 60% síly zdi -parapet cca 40 cm. Alespoň tak to vychází z grafů průběhu teplot. Jestli je to ale kamenná budova, bude asi starší - a do takové stavby plastová, to mi připadá jako hřích. Rozhodně eurookna (jen tak mimochodem: není nad kvalitná nová kastlová okna Stačí si uvědomit izolační vrstvu vzduchu - u dvojskla 16 mm, u kastlového okna 20 až 30 cm. Pravda, cena je úplně jiná, než u levných plastových oken. ). Alespoň budete mít jistotu, že Vám v mraze nepraskne, jak se to v posledních dnech stává.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.