Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přidělat vypínač na panel bez vrtání

Od: petrb* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, řeším teď menší problém, potřebuji přesunout vypínač osvětlení v panelovém bytě o cca 2m. Kabel k vypínači povedu v krycí liště, která i jako samotný vypínač bude na panelu a potřeboval bych poradit, jestli je nějaký dost dobrý lepidlo, který by udrželo jak lištu tak i samotný vypínač stejně pevně jako šroub. Nechce se mi vrtat do panelu, tak právě přemýšlím o tomto zbůsobu montáže a pak pokud by to šlo přilepit, jestli je to lepší přilepit přímo na panel nebo na omítku (štuk). Děkuji moc za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Lepidlo i třeba oboustranná páska nebo suchý zip. Všechno existuje a dá se použít. Ale vypínač nebude na zdi nikdy tak sedět, jako když ho přivrtáš.

standam*
hodnocení

0x

jake koliv lepidlo typu chemopren (savy - nesavy, material) pripadne mas plno lepidel tzv. hrebiku v kartusi

urcite musi byt jak podklad tak lista ci ramecek cisty a bez prachu, podklad soudrzny

dovedu si predstavit vyskrabnuti stuk az na panel (kolem pak zaplacnout akrylem), je to na tobe, bylo by to pravdepodobne pevnejsi (nenastane odloupnuti stuku

uplne nejlepsi by bylo i tuto cast napenetrovat at je odpraseno poradne a dojde i k sjednoceni podkladu, ale neznam male baleni penetraku

petrb*
hodnocení

Díky za rady, teď jsem koukal třeba na pattex fix, tím by to mohlo taky držet. Štuk asi určo odškrábu a přilepím to na panel. Tak snad to bude držet :) Ještě se zeptám, doporučíte nějaký vypínač na zeď?

tango, vyrábí se i přímo krabice pod tango. přesně to sedí a dobře to vypadá.

p.s. já bych vrtal - nevidím v tom problém...

artik*

pattex nedrží ,ozkoušeno v paneláku snad na všem ,ale fakt nedrží

Divný, v práci máme prodlužky zespoda stolu právě patexem, doma pár věcí taky. Na zeď jsem tedy nezkoušel, ale jinak pohoda.

hodnocení

0x

To je problém vyvrtat do panelu příklepovkou 2 díry 6 mm a zastrčit hmoždinky?

hodnocení

0x

Nechci hloupě vstupovat do diskuze, ale nechal bych to odborníkům. Kutil, který neví, že existuje Pattex, by se neměl hrabat do elektroinstalace. Totť můj názor. O vyvrtání dvou hmoždinek ani nemluvě. Raději bych se poptal v okolí po nějakém kutilovi/montérovi. Určitě to bude mít rychleji a odpadně nějaká penetrace, škrábání štuků na panel apod.

per13

Pattex nedrží na panelu , tím se dá tak přilepit papír , to je vše . Vem vrtačku a podle reklamy jí přilep ke stropu :D , máš po vrtačce ,protože spadne jak nic

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]