Nejste přihlášen/a.
V těhle krutých mrazech mi bohužel topný plynový systém není schopný dodat požadované teplo.Dává max. 15°C (málo radiátorů, starý zděný barák který má úniky apod.). Včera jsem se přiohřál tak, že jsem rožnul elektrickou troubu ve sporáku na 250, otevřel dvířka a za pár minutek bylo hnedle veseleji o 2°C.
Můj dotaz zní, žere taková elektrická trouba dost? Víc než např. plyn z jednoho radiátorku? Ničí se takto nějak? Děkuji.
Pokud bude zapnutá trouba dlouhodobě otevřená tak se ti můžou teplem zdeformovat ovládací knoflíky a podobně. Na takový provoz není stavěná. Rozhodně lepší je jít do nějakého obchodu a za 500 - 1000 Kč koupit nějaký přímotop. Sám jsem podobně řešil minulou zimu když nám v největších mrazech přestal fungovat kotel... Je to rozhodně lepší a efektivnější řešení než ta trouba, navíc si můžeš vytopit přesně tu místnost kde to je potřeba nejvíc.
Na knoflíky máme plech. Nevím jak jiné značky, ale Mora má plech, který se nasadí na troubu, zasune pod panel s knoflíkama, aby je zastínil, při grilování s otevřenými dvířky.
Něco takového
Myslím, že by se zničila to ne, ale dle mého názoru jí to určitě neprospívá. Protože. Když troubu používate zavřenou, tak jede určitou dobu naplno a pak pro udržení nastavené teploty jen přihřívá. Kdežto, když máte otevřená dvířka, tak jede naplno pořád. Ale zase pokud ji nemáte puštěnou pár hodin v kuse, tak bych se toho nebál.
Topíme troubou v ubytování airbnb. Děláme to běžně, když bytech není klimatizace nebo vhodné přímotopy. Když je trouba na 150, tak se knoflíky nezničí. K tomu si pustíme i 2 plotýnky na poloviční výkon. Ve Španělsku pitomci jaksi zapomněli na topení, přitom v noci jsou tu 3 stupně a ve dne 16. Barak tak prochladne na takových 13 stupňů, a to se nedá doma jsme zvyklí tak na 22 a 24 stupňů. Dali nám sem propan butanový box, ale ten tak smrdí, že se to nedá a je to na otravu CO, tak jsme použili troubu a za 2 dny to vyhřála téměř ke 20, účet za elektřinu, to je jejich problém, zaplatili jsme za to 12tis kč. Myslím si, že trouba se 2 plotýnkami žere tak 4 kilowatty, což je 100 kilowattů za den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.