Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit příložný termostat brc k čerpadlu

Od: vajsar odpovědí: 2 změna:

DOBRÝ DEN!CHCI VÁS POPROSIT JAK MÁM ZAPOJIT PŘÍLOŽNÝ TERMOSTAT BRC?MÁM KOTEL ATMOS,NA NĚM MÁM INSTALOVANÝ LADOMAT.TAM JE KABEL KTERÝ JE UKONČEN ZÁSUVKOU.KDYŽ KOTEL VYCHLADNE ,TAK CELOU DOBU ČERPADDLO BĚŽÍ.PROSÍM O PŘESNÉ VYSVĚTLENÍ ,JAK MÁM TERMOSTAT ZAPOJIT?DĚKUJI _

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Z vašeho popisu jsem ne vyčetl jestli se jedná o plynový nebo uhelný kotel. Netuším co je ladomat. Ten kabel vede přímo do čerpadla nebo někam na svorkovnici?.Na kotli Atmos snad žádná extra řídící elektronika nebude.
V principu je potřeba přerušit fázi na přívodu čerpadla a do toho přerušení vložit ten termostat aby fázi spínal. Jestli kabel vede jen do čerpadla a vy se nechcete dovnitř hrabat můžete tu fázi přerušit už v zásuvce a udělat tak spínanou zásuvku. jestli je na kotli na elektriku ještě něco dalšího tak to přerušit drát až za svorkovnicí.

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím . Píšeš - tam je kabel který je ukončen zásuvkou . To jsem nějak nepochopil . Z laddomatu - čerpadla vede kabel , který je zakončen svorkovnicí , která se zapojuje do kotle. Žádný příložák nepotřebuješ. Snaž se to zapojit tak jak udává výrobce jinak budeš mít problémy. Posílám ti odkaz na zapojení kotlů ATMOS atmos.cz/... a na jejich stránky . Jinak při zapojení příložáku pouze přerušíš fázi jako např. vypínač na šňůře k lampičce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]