Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký typ kotle zvolit

Od: peti31* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Chci koupit jiný (nový) kotel ale nemůžu se rozhodnout jakou značku model kotle zvolit. Původně jsem chtěl dakona dor 24 ale, když jsem vyděl v reálu na kramě tak jsem se rozmyslel že asi né z důvodu, že má docela ůzkou násypnou šachtu. jelikož chci topit hnědým uhlím ořech 2 a míchat do toho dřevo. Na krámě mi doporučili H4 24KW. Ale všude píšou životnost kotle cca15 let. Samozřejmně záleží na způsobu topení. Poradte mi,s čím máte dobré zkušenosti. Děkuji Pasternák

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

viadrus litinový kotel ten vás přežije

hodnocení

1x

Viadrus Herkules není kotel na hnědé uhlí, neboť má pevný rošt, a z hnědého uhlí je nespálený kusový popel, a z toho pramenící problémy. Na hnědé uhlí pouze rošt výkyvný .

hodnocení

0x

Mám na chalupě ocelový kotel s horním odtahem spalin už přes 30 let a neteče. Když koupíte ten DAKON a dáte mu 3 cestný míchací ventil na výstup , který mu bude namíchávat do zpátečky teplou vodu, aby spodní část kotle nerosila, tak Vám vydrží min. 25 let. Na Ořech I pojede dobře i bez dřeva.

meryy*

Taky souhlasím s Viadrusem.

imrous*

Tchán má Viadrus Herkules v litině (asi 15 let) a samá chvála. Ahoj *palec*

ladislavtikal*
hodnocení

0x

presne mam taky viadrus a nemuzu si stezovat kdyz bude malo tak si pridate članek a muzete topit dal po roztopeni co projde dvirkama tak to shori davam tri polena dve lopatky uhli a chodim po 1,5h prikladat jen chyba lepsi je udelat klapku i do komina tak tu musim dodelat

doplněno 08.02.12 19:47:

jeste doplnim jeden ma horeni do boku tam se muzou pridavat clanky a druhy viadrus ma spalovani do zadu clanky se pridavaji dozadu a ten se lepe cisti nez ten do boku

des*

#jaký+kotel+na+pevná+paliva

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]