Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak a kdy rozmrazit trubky s vodou?

Od: iv* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, poraďte nejlepší postup - na chalupě mi v koupelně v patře zamrzla voda. S ohledem na riziko popraskaných trubek (jsou z plastu) - je lépe rozmrazit už nyní nebo až po oteplení? Mám obavy, aby po rozmrazení únik z případné praskliny nezamrzl příští týden ve zdi a nezpůsobil tak další škody... Přímotop jsem na nezámraz nastavila už před příchodem mrazů, ale pravděpodobně nezapínal tak, jak by měl; přívod vody při odjezdu vypínám, ale systém nevypouštím, protože tam často jezdíme.

Díky za radu, IV

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moto*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že mrazy jsou nadále dost agresivní, a rosničkáří nespolehlivý, být to moje, rozmrazoval bych a vodu posléze vypustil. Plastové trubky jsou údajně odolnější než kovové, dvakrát bych na to ale nespoléhal.

jabraka*

Plastové trubky jsou několikrát pružnější a tažnější,než ocelové,ale také u nich se může projevit prasklina ve švu.Zrovna jsem to řešil v domě u sousedů,tam takto pukla stoupačka teplé vody.A bez mrazu.

pecenkav*

jabrako, plastovy trubky nemaji svy, k dotazu, spis praskaji mrazem kovove armatury, jako treba kohouty, zpetne klapky, filtry, ale hlavne kulaky, maji slabe steny a led je roztrhne, pokud tam chcete jezdit i v tech mrazech, pak rozmrazit a v nepritomnosti udrzovat nezamrznou teplotu, kolem 7 °C° a zavirat pro jistotu privod.

hodnocení

0x

rozmrazit můžete i teď , když nic nepoteče tak zastavit vodu ve sklepě a vše vypustit nejlépe vyfoukat vzduchem už od baterii,nebo nechat pod vodou a přímotopy dát dva co kdyby se jeden rozbil tak raději tři co kdyby se rozbil i ten druhý*smich*

hodnocení

0x

V koupelně bych zatopil a otevřel jeden kohoutek třeba nad vanou. Jak začne potrubí rozmrzat, tak začne kohoutek kapat a poté normálně téci. Pak bych kohoutek zavřel a poslouchal, zda někde ve zdi něco nešumí. Pokud ano, tak hlavní uzávěr rychle zavřít a zajistit opravu potrubí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]