Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poraďte nejlepší postup - na chalupě mi v koupelně v patře zamrzla voda. S ohledem na riziko popraskaných trubek (jsou z plastu) - je lépe rozmrazit už nyní nebo až po oteplení? Mám obavy, aby po rozmrazení únik z případné praskliny nezamrzl příští týden ve zdi a nezpůsobil tak další škody... Přímotop jsem na nezámraz nastavila už před příchodem mrazů, ale pravděpodobně nezapínal tak, jak by měl; přívod vody při odjezdu vypínám, ale systém nevypouštím, protože tam často jezdíme.
Díky za radu, IV
Vzhledem k tomu, že mrazy jsou nadále dost agresivní, a rosničkáří nespolehlivý, být to moje, rozmrazoval bych a vodu posléze vypustil. Plastové trubky jsou údajně odolnější než kovové, dvakrát bych na to ale nespoléhal.
Plastové trubky jsou několikrát pružnější a tažnější,než ocelové,ale také u nich se může projevit prasklina ve švu.Zrovna jsem to řešil v domě u sousedů,tam takto pukla stoupačka teplé vody.A bez mrazu.
jabrako, plastovy trubky nemaji svy, k dotazu, spis praskaji mrazem kovove armatury, jako treba kohouty, zpetne klapky, filtry, ale hlavne kulaky, maji slabe steny a led je roztrhne, pokud tam chcete jezdit i v tech mrazech, pak rozmrazit a v nepritomnosti udrzovat nezamrznou teplotu, kolem 7 °C° a zavirat pro jistotu privod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.