Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
poraďte prosím jakou mám použít parozábranu pod sádrokarton v podkroví.Izolace mezi krokvemi Isover.
Děkuji
stavitel
Jutafol N 150 reflex, je to vysoce poarotesna folie a pokud ji narusis vrutama od SDK nic se nedeje, bude stredoparotesna
pokud ji budes davat do koupelny, podlep folii v miste vrutu at je zachovana vysoceparotesnost
Jabraka
jak rad bych dal za neco bod, nevim kam na ty nazory chodis, leda ze by jsi dodal bez parozabrany, ale OSB a spoje utesnit, pak ANO.
já jen že dávám klasickou folii Dekfol N 110 standart a to do půdního bytu, a o nějakém podlepování folie u vrutů které jdou přes SDK není řeč. Když jsem se na to dotazoval tak mi bylo sděleno že je to zbytečné, že vrut dostatečně utěsní díru. tak pak nevím kde hledat pravdu...
dalle
nejak/castecne utesni, ale snizi se tim celkova parotesnost, protoze mas vrut vedle vrutu
u tve N110 udelas ze stredoparotesne, nizkoparotesnou, ale jen pokud to vyrobce potvrdi
uz si pripadam jak JABRAKA se sadrovlaknem, porad dokola.
Pokud hledas pravdu ohledne N150 od JUTY zavolej napis p.Rypl z JUTY, lepe Dekfol at mas jasno
jestli by admin neměl dát odkaz skladbu(y) folií a izolací v podkroví hned na úvodní stránku, velkým, červeným písmem.
A o trochu menším písmem téma rosení oken a mokré či plesnivé rohy.
admine, dopň ještě, že práce na doma není (ty vzácné vyjímky pomineme) a zásadně zapojujeme mozek a neplatíme poplatky předem. To bych prosil ještě větším písmem než ty skladby.
Stando,mi to připadá,jako když za každou cenu děláš reklamu.Půdní prostory se rekonstruují desetiletí,žádné specielní parozábrany,folie s hliníkem a pod nebyly a přece ti lidé tam bez problémů bydlí.Nevím,proč by se za každou cenuj měla místnost utěsňovat,když je relativní vlhkost taková,že nevyvolá kondenzaci par?Lze lehce spočítat ,jaký rosný bod se dosáhne při standartním zateplení a standartní vlhkosti v místnosti.
JABRAKA
Jabraka
ANO desetileti a jako izolant slama nebo jen vzduchova mezera, hlinu + beton zaklop atd. dnes mas jiny a material, ktery vyzaduje sve.
Relativni vlhkost takova, ze nevyvola kondenzaci par - letos to spocitas jen na jedne ruce a to je malo
Lze lehce spocitat, jaky rosny bod se dosahne pri standartnim zatepleni - kondenzace bude vzdy na stejnem miste
Ohledne reklamy, to snad nemyslis vazne, to si ze me delas prdel ne
Navrhuji jen co znam, co me proslo rukama, kdybych chtel navrhnou GUTTU, udelam tak, ale nelze, protoze ji znam a stoji za prd
resp. prace sni stoji za prd
staviteli, izolace jen mezi krokve? to snad ne? pak ještě radu od Jabraky a za pár let jste tu s problémy...
ICQ 55180641
Dobrý den,
izolace bude mezi krokvemi 180 mm,nad krokvemi 80 mm.Nevím ale jak to nad krokve zadělám.Budu asi muset použít krokevní nástavce stavěcí třmeny.Na nástavce asi nalepit parozábranu a pak přidělat CD profily na třmeny.
Nebo máte nějaký lepší a jednoduší způsob,jak to udělat?
Jakou tedy doporučujete parozábranu JUTAFOL N AL 170 SPECIAL nebo JUTAFOL REFLEX N150
Děkuji za radu
A.Bíma
staviteli, 180mezi a 80mm POD krokvemi!
použijete buď přímé závěsy či krokvové závěsy. Cena asi 3Kč za kus. Lze použít i ankerfix a drát... ale to když je silná vrstva izolace pod krokví...
možností je mnoho
cukrar.rajce.idnes.cz/... toto se nelíbí Standovi
ICQ 55180641
doplněno 08.02.12 20:43:Stando, tak klidně podle výrobce Tamadex či Knauf... a pak to půjde.
dokonce již nabízejí Přímáky 160mm
nebo i na dráty na šikminy...
Rigips chce svoje drahé prodloužené...
Milane , me se to (prime zavesy - sikmina) nelibi stejne jak CD bez UD, bude to asi jen mnou
staviteli
pokud das pod krokve 80mm izolace rozhodne nedavej parozabranu na krokve tj. mezi izolace mas spatny pomer, musel by jsi dat mezi vice nebo pod krokve mene, ale ani jedna varianta neni dobra ci nemozna
pouzij krokvove zavesy a folii dej na CD tj. mezi CD a SDK
Milan navrhuje prime zavesy, zde se obavam, ze to nebude mozne, protoze dle vyrobce (Rigips) je mozne takto postupovat na sikme casti a u roztece CD 50cm nesmuze byt CD dale nez 40mm od krokve, takze malo mista pro tvych 80mm.
sel bych cestou krokvovych zavesu a folii hned pod SDK
jinak nastvace apod., ale nejprve si zjisti cenu, je vysoka
doplněno 08.02.12 20:36:Milan
dik
doplněno 08.02.12 20:43:stavitel
onehda jsem to resil s p. Ryplem od JUTY a diky nove technologii ci co je N150 min. srovnatelna s N170 nebo lepsi
verim, ze to plati stale
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.