Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stropní kazety a rovná střecha

Od: sisisi odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

jeden pokoj je dodatečně k domku přistavovaný a je nad ním rovná střecha. Takto jsme domek už koupili.

Tato střecha měla na sobě už docela jetou IPU a proto jsme dali novou. Jinak zatím nic.

V pokoji pod touto střechou bychom si rádi nalepili na strop polystyrenové kazety. Nebude pod nimi vznikat moc vlhkosti nebo plíseň? Vím, že zateplovat zevnitř se z těchto důvodů nemá, tak nevím, jestli i ty kazety (2-3mm silné) působí stejné problémy, jako např. zateplení.

Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Máme téměř totéž,v zimě strop promrzal,nalepili jsme kazety a je velmi znatelný rozdíl,nic vlhkého není.Asi není udělaná tepelná izolace,dalo by to moc práce.

jabraka*
hodnocení

0x

Určitě by tu nějaký tepelný rozdíl vznikl,ale pomohlo by,nejdříve celý strop důkladně zbavit starých nátěrů,anebo dvakrát napenetrovat hodně zředěnou penetrací.Lepit silikonem na body 5x5 a po nalepení akryl tmelem zatmelit jakékoliv spáry.Před lepením nalepit do koutů okrasnou lištu.

Podle dotazu máš na mysli kazety z extrudovaného polystyrenu,s dřevodekorem.Lepší i na práci jsou ty bílé,silnější,z pěnového polystyrenu.Nevytváří totiž volné dutiny.

JABRAKA

hodnocení

0x

sisisi

mezi vytápěným a nevytápěným prostorem na stropě musí být izolace asi 20 a více cm. Pokud chcete zevnitř nalepit kazety, tak je to ozdoba, nikoliv vnitřní (špatné) zateplení. Musíte na studené straně zateplit. navím čím máte chráněnou IPU na střeše proti slunci? jaká je skladba stropu? Jak projde kondenzát přes lepenku?

To je na delší povídání...

hodnocení

0x

Já bych se toho nebál. Známý z ulice měl stejný problém. Nelepil na strop 2cm polystyren (kvůli výšce místnosti) a na něj ty kazety. Taky jsem jako Milan nevěřil. Je punťa a vše si měří a zapisuje. Topí Vavkama. Rozdíl při stejné venkovní teplotě naměřil ve v ýši očí, asi 160cm +2stupně. To stojí za to. Náklady nejsou moc vysoké a efekt se projevil. Je vždy nutno brát v úvahu náklady na zateplení a výsledný efekt.

docente, ale to se bavíme o něčem jiném,

tvrdím, a lze to doložit výpočty, že 2 cm vnitřního polyše není zateplení, ale jen náznak. Ale klidně budu souhlasit s příkladem,

hala, strop jen z igelitu, nahradím strop 1 cm polyše a určitě bude o mnoho větší teplo...

proč jinak by se dávalo 20 a více cm izolace...

Milane, já netvrdím, že 2cm ppolyše je zateplení. To o čem jsem psal, nevím jak to výstižně pojmenovat, možná tepelná nebo pocitová teplota v místnosti vzrostla.Chyba byla dávat novou krytinu na střechu a skutečně nezateplit. Také nevíme, jak koupě domu tazatele finančně zrujnovala. Proto jsem poznamenal, že je potřeba mít na paměti ukazatel, poměr nákladů k výslednému efektu. Tomu dotyčnému z naší ulice to stačí, je spokojen, dobře se mu bydlí a o tom to je.

rv*
hodnocení

0x

Dejte ten polystyrén (ale silnější) zvenku. Máte rovnou střechu, na ní to délat je pohoda.

jabraka*
hodnocení

0x

Asi bych ten přístavek řešil tak,že bych sundal starou ipu,očistil,napenetroval asfaltovou penetrací.Pak nalepil desky minerální vlny,na ně separační folii a 5 cm beton s přísadou disperze,armovanou karisítí.Nahoru pak novou ipu,nebo dlažbu,kdyby to sloužilo jako terasa.Celé oplechovat po obvodu.(klempířina) okapy.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]