Nejste přihlášen/a.
Zdravím, je to asi 5 let od doby co nám montovali do domu z 30. let nová plastová okna. Vše se zdálo v pořádku, až tuhle zimu jsem jsem si všiml když jsem něco odkládal na parapet (vnitřní), že je hrozně ledový. Okno je s parapetem stěsněno asi silikonem, jenže jak si to postupem času všechno "sedlo", tak silikon praskl a normálně mi táhne OKOLO OKEN. Dával jsem na parapet teploměr a naměřil jsem 6°C (v místnosti je 20°C). Dokonce v jednom místě dírou dokonce vidím světlo z venku. Opravdu nevím co s tím dělat, není to záležitost jednoho okna, ale celého 3 patrového domu. Je nějaká možnost práci stavební firmy i po tolika letech reklamovat? Nebo mám nakoupit silikon a všechno si to zase sám zatěsnit?
Logicky správná odpoveď je - reklamujte (jestli jsou ještě v záruce a jestli firma existuje).
Když se ale zamyslíte, . . . když to udělali tenkrát takhle hodně špatně, jakpak kvalitní bude ta oprava?
Každopádně vidíte-li škvírou ven, asi jen takové povrchové oplácání nebude tím nejlepším, chtělo by to pořádnou opravu. Ale teď bych to klidně provizorně zalepil třeba kobercovkou z obou stran.
Máme 2 roky staré plastové dveře a jsou teď přes ty mrazy prohnuté jako luk - taky v rozích táhne a jde vidět i mezera. Na jaře se to zase srovná
nevím jak to dělali ale okno pokud se usazuje musí být opěněno kolem do kola,venkovní parapet se lepí též na pěnu a je duležité aby byl podpěněn hlavně pod usazením do okna a taktéž to je i s vnitřním parapetem,jde taky o to jak to vypadalo po výměně jestli to nebylo hodně rozbytý a oni to jen tak nezaplácly na oko,kolikrát je nutné okno obetonovat a zapravit podkladový profil a nechat prostor jen na vložení parapetu,je také možnost že pěna někde degradovala nebo jí prostě nedaly pořádněřešení je vyndat parapet ze vnitř a pořádně podpěnit ,ač to není nic pěkného to trhat,ale asi jediné co se dá udělat,myslím si že už bude pěknej tím vlhkem a zimou,pokud budete reklamovat tak hodně uspěchu ,ale lepení spáry jen silikonem nemá smysl ta zima tam nemá prolejzat,spráně tam má být kolem podkladáku labirint,který zamezí průniku zimy ,používá se například polystyren či jiné řešení pokud to situace dovolí
a vy montujete okna? Já je mám totiž presně tak jak popisujete namontovaný a je to špatně . Všichni používaj jen pěnu a myslej si ,že to bude ok .
montoval jsem,používal se ještě parapetní parotěs,ale pokud to je pořádně zapěněné a za zděné nemuže nikudy foukat,pod parapet se z venku také dával polystyren ale to je spíše při zateplovačce,jinak je jasné že podkladák je nejslabší místo, ale nechápu pokud je vše zapěněno kudy vám táhne,netáhne spíš oknem nesedlo si je to kolikrát zkreslené,stačí si vyzkoušet,vzít prouek papíru přivřít do rámu ,a zkusit zda jde vytáhnout,nesmí jít vytáhnout
díky za radu , otestoval jsem to všechno a všude jde papír vytáhnout ,úplně v pohodě , poradíte jak se okna seřizujou?
pěna je kotvící a izolační medium,nevím co by ste chtěl,okno se musí po té zapravit,ne že se pak naběhne ořeže pěna co dá a omázne jen lepidlem a oštukuje,to je blbě,čím mín se řeže tím lépe porušíte strukturu pěny,jinak rám musí být zadělán z části do zdi vznikne takzvaný labyrint,,a pokud se to osadí napřiklad pěnovkou,která přilne jak k oknu a fasádě nevidím problém,pokud je někde díra je jasné že tam bude fučet
obrázek není...
přesně jak říkáte,podkladák je za trest ,
doplněno 07.02.12 20:20:já doma nezasouval parapet uplně na doraz myslím vnitřní ale prostor jsem vyplníl pěnou,dokonce se nám jednou stalo že pánovi zateplily až po tu parapetní drážku,museli jsme ostříhat parapety na padačkách podsunout a zatmelit tmelem proti zatékání,bylo to na jeho výslovnou zádost,a dnes je spokojený že ty okna takto udělaná jsou lepší ak ty správně udělaná
no pokud to jde? no imbusem, tohle je velkej pojem seřídit ,záleží na typu kování ,kde vám to dře,jak je to usazeno,kolikrát se setkám že to je už namontované dost z váhy pak to nesedí,jinak okna jsou dneska osazen kováním které už umí docela dost,a občas se to dá dorovna porovnáním podložek v osklení,ale to už je o něčem jiném,nic pro vás
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.