Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, viděl jsem nějaký pořad na TV Prima, mladý pár začal financovat ještě nepostavenou novostavbu hypotékou a firma zkrachovala, teď nemají bydlení a údajně 25 let budou muset platit měsíčně hodně peněz. Sice já bych nikdy nešel do takového businessu, ale nechápu jestli nedělají v takových případech chybu i kupující, např. se nepojištují. Nechci tomu totiž ani věřit, že člověk může takto dopadnou. Pak to musí být obrovský risk, kupovat si takhle nový byt. Lze se tomu nějak 100% vyhnout? Děkuji.
Asi jste mladý a napamatujete si. Tak se mi jeví, že po revoluci zde byla jedna velká taková firma, která vybrala peníze od mnoha lidí, kteří se těšili na svůj domek a pak neměli žádný domek, jen splácení hypotéky. Myslím, že toho bylo dost v TV i s se soudními procesy. Myslím, že je lepší koupit třeba starší domek, který již stojí v zabydlené čtvrti a s obchody v blízkosti. Ty dnešní nové domky, jsou většinou, jako satelitní městečka a říká se jim panelák na ležato.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.