Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stolní řezačka obkladu

Od: dakon® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, nemáte někdo prosim zkušenosti s touto, nebo podobnou řezačkou? Zajímalo by mě, jestli je řez čistý bez otřepů a jestli jde říznout čiste úhel 45. Pořídil jsem si bohužel dlažu s "vystupujícími kameny"kde se mi na klasické řezačce nedaří uříznout soklík. Popřípadě kdyby chtěl někdo přenechat jetou, budu jen rád. Potřebují ji na dodělaní haly a jedne menší koupelny.

aukro.cz/...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaaaaa*
hodnocení

0x

já použil flexu, tohle je vlastně to samé jen v pohodlnějším provedení. Naš na pár řezů další krám do baráku.

moto*
hodnocení

0x

Před časem jsem měl půjčenou podobnou, podomácku dělanou a dělalo se mi s ni dobře. Rychlá a docela přesná práce. Být profík, určitě si ji pořídím (ovšem výkonnéjší než je na Aukru, tato je vyloženě kutilská). Jinak po vrácení vypůjčené, když něco dělám a na rezačce s kolečkem to nejde, tak používám fleksku jak je psáno vedle. Je to samozřejmě na zvážení, v jakém rozsahu se bude doma používat, zda se vyplatí koupit. Nakonec, po dobudování se dá jako použítá zase prodat, takže by se z ni něco vrátilo. Od firmy Bergland jsem na Aukru již něco kupoval pro souseda a spokojenost.

hodnocení

Flexou jsem take delal, ale udelat rez v 45 uhlu je pro me vyssi divci, to proste kloudne neudelam a nechce se mi davat plastove listy, uz je v jedne koupelne mam a nevypadaji nic moc. Nejspis by slo flexu i nejak uchytit, ale nemam jeste misto na pracovni stul, bohuzel

jabraka*
hodnocení

0x

Dakon,

jednodušší je,uříznout obklad rovně a pak hranu zbrousit.Pokud ji namočíš,ani to nepráší.Pak jen brusnou síťkou kachličku uhladíš a napasuješ.

JABRAKA

hodnocení

Jabraka, zkousel jsem tu sitku, ale je tam hrozna zpotreba, dohladi to skvele, ale jedno baleni jsem spotreboval na par obkladu a bohuzel kamenicky roh / uhel 45 se mi nepodarilo nikdy zbrousit uplne stejne, tak jsem nakonec daval ty plastove bazmeky

tusi
hodnocení

0x

Zdravím, myslím, že mám celkem zkušenost s čistým řezáním dlažby. Sám jsem to řešil tak, že jsem si podobnou řezačku koupil, ale dělala mi na obkladech při řezání malé otřepy, které pro mě nebyly žádoucí, protože jsem potřeboval vytvořit čistý rovný řez u dilatací. Půjčil jsem si v půjčovně profi řezačku, která chvíli jela dobře, ale po několika řezech už to nebylo ono. Koupil jsem si tedy pro svoji řezačku kvalitní kotouč určený i na řezání skla a to pomohlo úplně nejvíc. Po čase jsem musel koupit nový kotouč, ale nelituji toho, protože na říznutou dlažbu u dilatací koukám každý den a vypadá to moc dobře. Jeden kotouč mě stál myslím lehce přes 1.000,-. Řezal jsem silnou 45cm dlouhou dlažbu + sokly, pak ještě koupelnu, ale tam byl obklad a dlažba z jiného materiálu a to šlo mnohem léte. Samozřejmě, že v místech, kde je řez schován například pod sokly se dá použít i flexa, což jsem také praktikoval, abych ušetřil kotouč na důležitější místa.

hodnocení

Takze jestli to chapu zpravne, tak jeste me ceka nakup kotouce, dekuji

nocofee*
hodnocení

0x

Právě jsem jí měl půjčenou na koupelnu. Řez je vcelku čistý, žádné viditelné otřepy. Dá se uříznout takřka cokoliv, i úhel 45, pokud pokládáte na koso-jestli jste to tak myslel. Pouze záleží na velikosti dlažby- já měl 33x33 a tam už se musí vyrobit prosloužení na levou část řezačky, aby měla dlažba oporu při uchycení v nástavci na 45 stupňů. Anebo já to řešil narýsovanou ryskou(lihový fix), a pak už jen rovně podle ní řezat.Pozor, jak zaříznete nakřivo a budete to v půlce kachle rovnat, kotouč vás nepustí- kříží se... Použil jsem ji i na drobné korekce při dořezu a musím říct, že mi práci na koupelně-20m obkladů a 10 m dlažby výrazně ulehčila. Jinak úhel řezu 45 - pokud jste myslel tzv. kamenický roh jsem nezkoušel, ale myslím, že by to zvládla:)

hodnocení

Ano, myslim kamenicky roh, dekuji za zkusenosti

hop®
hodnocení

0x

Ano tyto řezačky chlazené vodou jsou dobré. umí i kamenický roh, použitím flexy nasucho podobnou kvalitu nedocílíme. I tohoto Aukroprodejce mohu ze zkušeností doporučit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]