Nejste přihlášen/a.
Zákazník má tarifní sazbu D02d a plánuje si pořídit sazbu D45d.
Chce si koupit 2 přímotopy s nastavitelnou regulací.1 přímotop max 2kW Tyto přímotopy by vatahoval pouze v zimě. Byly by tedy zapojeny přes zásuvku (nebyly by připevněné na zdi)
Hl.jistič- 1x25A
Mám 2 otázky:
1.bude mu uznána sazba D45d na tyto 2 přímotopy?
2.mohou být tyto přímotopy zapojeny přes zásuvku nebo musí být připevněny na zdi a zapojené na přímo? V podmínkách připojení se píše - " V odběrném místě musí být ŘÁDNĚ INSTALOVÁNY přímotopné spotřebiče..."
nevím jak u jinejch dodavatelů, ale čez má v podmínkách, že je nutný zajistit blokaci spínání přímotopů po čas, kdy neběží noční proud - z toho jsem usoudil, že na přímotopy strčený do zásuvky se tenhle tarif získat nedá.. ale třeba se pletu.
4 kW vám nestačí. Výkon musí být cca 60% možného výkonu dle hlv jističe, což je asi 16 Kw při 25A/3. A také je podmínka elektrického ohřevu vody, akumulační 8 hodin. Spotřebiče musí být pevně instalovány a blokoványproti chodu v době vysokého tarifu..
takjan - nesouhlasím s vámi. Při uvedeném jističi stačí mít 5750W v přímotopech a nebo přímotopy + bojler. Přímotopy mohou být klíďo na zásuvku, jen je musíte nechat v hodinách blokovat v době vysokého tarifu. To znamená, že v této době vám ona zásuvka nefunguje. Nesetkala jsem se s kontrolou od ČEZu, jen si musíte najít dobrého revizáka na napsání zprávy. Je na pováženou zda se vám sazba vyplatí neboť měsíční poplatek za jistit je 400,- Kč. Musíte si spočítat asi roční spotřebu. Je fakt, že potom perete,vaříte, řežete dřevo ... v nižší 20ti hodinové sazbě, pokud si časy uhlídáte.
doplněno 05.02.12 20:05:pardon - přehlédla jsem, že jistitč bude jednofázový
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.