Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moc prosím o radu. Chtěl bych se zeptat na jednu izolaci, kterou jsem měl ve starém domě na půdě v podlaze mezi trámy. Po odkrytí prken, byla černá skelná vata, pod ní lino a pod tím linem byla jakási izolace. Byla to papírová rozož, na které byla prošita(přišita) jakási vata. Měla přírodní barvu, velmi snadno se trhala na kousky a píchala (jako skelná vata). Chtěl bych se zeptat, jestli tato vata mohla obsahovat azbest. Četl jsem že dříve podobné izolace obsahovali nebezpečný azbest a nevím jestli se jedná i o tento případ. Vy, co jste rekonstruovali staré půdni podlahy jistě víte co mám na mysli. Vyskytlo se mi totiž v rodině vzácné rakovinové onemocnění, které způsobuje téměř vždy azbest. Děkuji Šatara
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.