Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Projekt RD - lze změnit materiál?

Od: marwu odpovědí: 2 změna:

DObrý den

Když si koupím už hotový projekt RD který je navržen třeba z cihly Porotherm a střecha je z pálených tašek mužu si ho postavit z Ytongu a dát třeba plechovou střechu když ten materiál vyjde levneji?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Můžete cokoliv, jen musíte nechat projekt opravit. Pokud změny nastanou až v průběhu stavby, tak je tato změna možná dodatečným podáním stavebnímu úřadu. Ale vše musí být písemně.

Z vlastní zkušenosti vím, že oprava projektu vás může přijít pomalu na cenu nového projektu. Uvedl jste dvě změny, ale u nich nezůstanete. Budete třeba potřebovat zvětšit okno, pošoupnout dveře atd... to už vás přijde levněji si nechyt udělat projekt vlastní na základě podkladu hotového projektu. Vy si můžetejen zakoupit jen malý projekt za pár kaček a svému projektantovi nahlásit změny. Tak vás to přijde levněji než by váš projektant vše počítal od nuly.

doplněno 05.02.12 16:17:

Pokud v původním projektu je střešní krytina z pálených tašek a vy chcete plech, tak vám dobrý projektatn ušetří na řezivu penízky za menší krokve neboť krokve budou vypočítané na nosnost betonových tašek a plech je o moc lehčí.

hodnocení

0x
Moje dobra rada zni...:
Nekupujte projekt z katalogu..Par jsem jich uz mel moznost spatrit..a v kazdem jsem nasel hodne nesmyslu..nekdy mene, nekdy vice..
Skoro mi to pripada, jako kdyby jste si na cely zivot koupil v trafice jidelnicek, kterym se budete cely zivot ridit.
Ano, za slusny projekt na miru zaplatite jiste vice, ale bude to podle Vas a Vasich predstav.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]