Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potýkám se se zajímavým problémem, pokud někdo může poradit ...
mám pračku připojenou k odpadu viz.foto a protože nějak nefungovalo ohřívání, začal jsem pátrat, kde je problém. Opravář vyloučil chybu pračky, ale zjistil, že z pračky do odpadu odtéka voda i v době kdy by neměla. Doporučil zvednou hadici do výšky. Toto nepomohlo. Zjistil jsem, že jakmile pračka vypustí vodu, vznikne v odpadovém protrubí podtlak, který vysává z pračky ovou vodu a ta pořád vodu dopuští(proto byl problém z ohříváním - sále dopuštěnou vodu prostě neohřála).Pokud po vypuštění vody (např.na zač.programu) povolím ucpávku (bílá ucpávka pod připojenou hadicí) slyším jak je do odpadu nasán vzduch a pračka pak funguje O.K. Existuje nějaký automatický odvzdušňovák, který bych někam připojil, který by eliminoval podtlak v odpadu, ale aby když dojde k vypouštění vody tato netekla přes odvzdušňovák ven? Pračku mám umístěnou cca 3 m od odpadu ve stupačce a sem vede odpad plastovou hadicí prům. cca 3 cm.
Děkuju
Dobrý den, rychlá rada. Jak máte napojenou tu hadici, pod ní je ještě uzavřený otvor. Dejte hadici do dolního odpadu, ten horní při praní nechte otevřený, časem tam můžete dát sifón, aby nešel pach do koupelny.
Oba nápady to neřeší.Do dolního otvoru ta hadice nejde a odvzdušňění není kam připojit.Navrhuji odpad zkrátit,udělat rozdvojku,na jedné bude pračkový sifon a na druhé ,automatický odvzdušňovák.
Myslím, že tazatel snad pochopí že ten "přivzdušňovák" musí někam připojit, nejlépe přes 45° odbočku a 45° kolínko, aby byl ve svislé poloze. Takže můj odkaz snad situaci trošku řeší...
Existují i rozměrově menší hlavice se stejnou funkcí, než je na vyobrazení...
ale jo, do dolního otvoru by hadice šla připojit, je tam závit, ale myslel jsem si, že pokud to tak připojím, tak při vypouštění poteče voda i tím horním otvorem - asi to budu muset prakticky vyzkoušet.
Tex
Toto řešení nedoporučuji, i kdyby voda z horního otvotu při zkoušce nevytékela. Může dojít ke shodě náhod (třeba vypouštění vany zároveň s vypouštěním pračky), kdy bude odpad trošku zahlcen a voda začne nekontrolovaně vytékat.
hop:
ten odpad je pouze pro pračku. Vana,myčka, dřez a umyvadla mají své vlastní potrubí a vše se sejde až ve stupačce. Za pokus stojí i to co říká jara1, ale taky by se mě moc nelíbilo nějaké "otevřené" řešení. Takže pokud jsem to správně pochopil, tak nějaký přivzdušňovák bych připojil(ve svislé poloze) na jeden z těch volných otvorů a fungovat by to mohlo tak, že odpad bude zavzdušněn a pokud by se nějakým způsobem tlačila voda i k tomu přivzdušňováku tak tento ventil vodu "zastaví"?.Chápu to ok?
Jinak děkuju všem co poradili.
Dík Tex
Nene, přivzdušňovací hlavice mamí připojovací tozměr podle odpadních trubek, musela by se udělat úprava stávajícího připojení, jak již zmínil "des", tedy šedou trubku vytáhnout za spodního hrdla a zkrátit, místo sifonu dát odbočku a do ní zpět sifon a do druhého hrdla hlavici, zkusím to nakresalit...
doplněno 05.02.12 15:05:Vlevo stávající stav, vpravo řešení pomocí přivzdušňovací hlavice...
Hlavice má v sobě ventil, který umožní přisátí vzduchu v případě podtlaku v potrubí, v případě vyrovnání tlaků nebo přetlaku se ventil uzavře, aby ven nešel zápach či voda.
Zdravím . Nevím nad čím špekulujete. Udělejte to jak tady píše Hop a máte pokoj. Prostě tam vražte přivzdušňovací hlavici HT 50 . Jinak pro příště bych spíše doporučoval nadomítkový pračkový ventil s kuličkou . Cena asi 44Kč. Jinak jak tady píšou něco o spodním připojení do sifonu ( čistící otvor) je naprostá ptákovina.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.