Nejste přihlášen/a.
Ráda bych požádala o radu při výběru kuchyňského dřezu. Měla jsem klasický nerez a přiznám se, že jeho údržba mě občas dost drtila. Na druhou stranu cena v porovnání s granitem je mega rozdílná. Nyní jsem však narazila na cosi, co na mě působí jako super kompromis, ovšem ráda bych slyšela názory z praxe. Jedná se dřez firmy Blanco (možná to dělá i Franke, ale já viděla právě Blanco), je sice z nerezu, ale má jakýsi zdrsněný povrch. Nevím jak přesně to napsat. Dočetla jsem se, že by se tomu mohlo říkat tkaná struktura. Máte s tím prosím někdo zkušenost? Nebo myslíte, že se granitový dřez fakt tak moc vyplatí? Díky všem
Neporadím, ale vzbudila jste mou zvědavost a tak jsem zapátral ve vodách internetu. Zjistil jsem, že vámi zmiňované dřezy s tzv. tkanou strukturou jsou ještě dražší než původně uvažovaný granit...
Dost dobře nechápu, s jakým problémem jste se u dřezu nerezového setkala. Vzhledem k tomu, že máme v naší kuchyni nerezový dvojdřez již osmý rok, aniž by to na něm bylo nějak patrné, není mi jasný problém s údržbou dřezu vašeho...
Tak mnou vybraný konkrétní dřez je zhruba o 4 tisíce levnější než v granitu, alespoň jak mi bylo sděleno. Tak teď teda nevím. Jinak co se údržby nerezového dřezu týče, možná jsem narazila na špatnou kvalitu nebo to bylo příliš tvrdou vodou, každopádně jsem z něj stopy po kapkách vody nebyla schopna umýt. Stále na něm zůstávaly šmouhy. Ovšem pokud říkáte, že jiní problém nemají, budu určitě ráda, že budu moci ušetřit a opět zkusit důvěřovat klasickému nerezu. Díky za reakci.
V předchozím domě jsme si do linky dali dřez z takovýho toho umělýho kamene, už nevím, jak se to jmenovalo, je to pár let. Ze stejnýho matroše byla i baterie. Vypadalo to krásně a bylo to praktický, vzpomínám na to s láskou.
V novém bydlení je nerez a je to velkej pokles dolů ohledně vzhledu, údržby atd.
Ceny nevím (mám matnej pocit, že ten dřez s baterií stál asi šest litrů, ale fakt bez záruky). Nicméně bylo to pěkný.
Ahoj,ten dřez s tkanou strukturou mám doma už třetím rokem.Vypadá pěkně, ale špiní se stejně jako jiný nerezový,dali jsme za něj tenkrát 4000kč, je i s odkapávací plochou. Když ho umyji přípravkem proti vodnímu kameni, tak vypadá jak nový.
Líbí se mi docela dřez z toho granitu, ale s ním nemám zkušenosti.E.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.