Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nájemní smlouva

Od: lui* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, jak někteří víte, ležím v nemocnici. Dneska tu byla rodina na návštěvě s následujícím problémem. Mám nájemnici, má smlouvu na dobu určitou, do konce tohoto roku, tedy do 31.12.2012. Protože bere příspěvek na bydlení, přišel jí dopis, že jí musím vystavit novou smlouvu a to, teď se podržte, jen na půl roku, do 30.6.2012. Nemám se tady honem s kým poradit, tak to zkouším tady. Proč to ta úřednice od ní chce? Proč jí vadí smlouva ne delší dobu? Souvisí to nějak s novým OZ? Jsem z toho jelen.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vy určitě nejste povinna poslouchat nějakou úřednici. Na druhé straně pokud to podnájemnici vyhovuje, tak to pro ni udělejte s tím, že za 1/2 roku sepíšete další.

ahasver4*
hodnocení

2x

portal.mpsv.cz/...

Tady se o nějakém omezení nepíše.Jenom těch 84 měsíců.

atreus*
hodnocení

2x

Požadujte, ať ta úřednice uvede odkaz na konkrétní zákon/ vyhlášku a ustanovení, se kterým je vaše smlouva v rozporu.

lui*
hodnocení

Tak věc se vysvětlila. Volal jsem tam. Na vině je "úžasný" nový drábkův počítačový systém, který neumí přiřadit jeden dokument do různých roků. Prý té úřednici tam vyskočila smlouva jen do konce r.2011.

No Comment. Nervy mám jen jedny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]