Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlahové topení elektrické

Od: danw* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, chci se zeptat jestli nědo nemá zkušenosti s tímto vytápěním. Já uvažuji o aplikaci do koupelny 10m2 radiátor tam mám, topení chci využívat, aby nebyla zima od dlaždic. nějaká cena topení? spotřeba energie? Dům mám vytápěný plynem ..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zakus*
hodnocení

3x

Cena materiálu za 10 m2 bude cca 9 000 - 11 000 dle termostatu. Toto je cena pouze za rohož a materiál. Dále budete potřebovat el. okruh (ideálně samostatně). Lze použít i stávající zásuvkový okruh pokud je přes proudový chránič.

Spotřeba je 100W nebo 160W na m2. 1,6kW je docela dost. Největší problém je ve správném načasování sepnutí. Jestliže někdo používá časový harmonogram i na pobyt v koupelně potom není problém. Jinak jak už zde bylo napsáno znám plno uživatelů, kteří to časem přestali používat.

Osobně bych to řešil podlahovkou (vodní) napojenou na zpátečku stávajícího radiátoru.

danw*
hodnocení

Ta spotřeba energie je dost velká.. pravděpodobně se asi přikloním k vodnímu vytápění..

znám 3 co jsi to nenechali vymluvit že je to drahý způsob vytápění po první sezoně to vypnuli a nepoužívají to

hodnocení

0x

Já sem byl proti tomuhle vždycky skeptickej. Říkal jsem, že tu chvilku v koupelně vždycky vydržím na koberečkách. Švára ne, ten si to nechal kdysi do koupelny udělat, včetně časového relé aby byla podlaha teplá přesně kdy chce. Nedávno se mi přiznal že to nepoužívá. Jen to prý žralo peníze a efekt malej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]