Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, asi před týdnem jsem se nastěhoval do nového bytu. Všechno bylo OK až do dnešního rána, kdy mi najednou přestala odtékat voda z umyvadla v kuchyni...říkal jsem si, asi zanešeno, tak dobrá...přišel jsem z práce, do sifonu dal Frediho a zalil horkou vodu - ale nemohl jsem jí nalít hodně, neboť odpad prostě neodtejká...čekal jsem nějakou tu hodinku, jestli to povolí a nic...naštvanej jsem si řekl, že se půjdu alespoň vykoupat, ale k mému neštěstí neteče z kohoutku teplá voda (studená v pohodě) - ač např. ze sprchy ano. Má to nějakou souvislost? Co se stalo? Co je špatně? Děkuji.
P.S: K ohřevu vody využívám kombinovaný plynový kotel (voda/topení). Na kotli je hodnota vody v zeleném koláčku 1,5 baru - což je OK.
Odtok z kuchyně řešit nasypáním chemie a zalitím vodou je záležitost ošemetná, už jsme jako firma měnili barákovou stoupačku jen proto, že byl špatně aplikován krtek a stoupačku to "zabetonovalo".
Spojitost odpadu a netekoucí vody vylučuji. Pokud neteče teplá voda z jedné baterie a z jiné ano, hledal bych závadu v přívodu nebo přímo v baterii. Hodnota tlaku na kotelním měřáku je také o něčem jiném, jde o tlak vody v topení, s ohřevem vody to nemá nic společného.
Nebuď nájemník nešťastný,vše se na lepší obrátí.Vezmi do ruky kus elektrokabelu pokud ho ještě někde najdeš,případně tvrdší hadicia tím kabelem se pokus flexibilku prošťouchnout.Určitě to bude někde na průchodu zdi smačknuté.Pokud se ti povede do hadice kabel prostrčit,pokračuj tím,že najdeš kus hadice,kterou připojíš k vodovodu(pomocí lepenky) a druhý konec strčíš do flexibilky a utěsníš,třeba hadrem.Když do toho pustíš vodu,musel by tam být beton,aby to nepovolilo.
JABRAKA
tak vyčistit sifon,pokud to pujde použít čistící péro,jinak krtka už nepoužívám nejlepší co je a osvědčilo se mě kyselina solná,ale pozor naní je to driak ale funguje fest a cena směšná,a ta voda,nebude problém baterii,mohou tam být sítka na vstupu
doplněno 04.02.12 13:38:jinak já mam třeba na tlakovou vapku nástavec s 15metrovou pružnou tryskou a na konci je triska s rotacní hlavou a to vymele trubky dosti solidně
Dovolím si poradit Jabrakovi, kterého si cením pro jeho odpovědi.
Ale v tomto případě nedoporučuji postup s vodou a utěsněnou hadicí. Měl jsem několik roků problém s ucpanými-nebo zanesenýmy trubkami topení z rezavých radiátorů. Když jsem tam pustil vodu, tak se to totálě ucpalo a musel jsem to vyměnit. Zkusil jsem tam pustit vzduch z kompresoru od ledničky, všechno vylítalo a po propláchnutí vodou to funguje dodnes. Myslím, že ta voda to tam nahrne a totálně ucpe.
Uznávám, že půlcoulka trubka a stovka odpad je něco jiného, ale proč by se to nemělo chovat stejně?
Honza.
doplněno 04.02.12 00:12:Tak se mi podařilo udělat hrubou chybu.
má být -zanesenými -na to jsem přišel až jsem si to přečetl.
Mozna ta tepla netece kvuli tomu, ze mas ucpany umyvadlo.
doplněno 03.02.12 20:01:Asi opravdu ten porad s Krampolem Nikdo neni dokonaly ukazuje skutecnost.
Az na to, ze ID hop to vyvratil...ale nebudu jako vy a zdrzim se jakehokoliv komentare - protoze, vite, nikdo nejsme dokonaly a kazdej rozumime trebas necemu jinemu
Začneme tedy přemýšlet.
Odpad v kuchyni je zanesený. Zkoušel jste vyčistit sifon? Tedy odšroubovat to spodní víčko (pokud nemáte flexik - takovou tu ohebnou hadici) a vylít a vysypat usazený bordel? Jestli tam máte čisto, bude asi třeba protáhnout odpad pérem - myslím instalatérské péro!
Píšete, že ve sprše voda teše a ve vaně ne. Máte oddělený sprchový kout, nebo se jedná o jednu a tu samou baterii?
mam tam neco podobneho domesi.cz/... tj. i sifon, pak tokove to ucko a nakonec je pravdepodobne ten flexis - tj ohebna hadice. Vylil jsem vodu z flexise a do sifonu jsem dal ten chemicky cistic, jelikoz inśtalaterske pero nemam, nejak jsem se v tom nevrtal, ale po stranach to v sifonu spinave bylo, uvnitr jsem nic nevidel...
Prominte mi moji neznalost...ale asi takto, kdyz zadam strejdovi googlovi co je to baterie, ukaze mi obrazky klasickych kohoutku...takze nevim jestli Vas spravne odpovim, kdyz reknu, ze vana a sprca je oddelena - tj. maj svoje vlastni kohoutky...
V běžných bytech bývají přívod vody a odvod odpadu odděleny, takže pokud máte běžný byt, závady spolu nesouvisí.
Je-li odpad ucpaný, je potřeba ho vyčistit. Instalateři používají pero, jde to i příslušenstvím k tlakovému čističi (wapka), amatérsky čímkoli, co je pružné a půjde to vytáhnout zpátky.
Neteče-li teplá voda z kohoutku, kde včera tekla, musí být někde po cestě ucpaná trubka. Ucpaná může být zavřeným kohoutem, vodním kamenem, nebo zaneseným sítkem na teplém přívodu před baterií. Začíná se kontrolou kohoutu, demontováním baterie (za vypnutého přívodu - hrozí vytopení!) a končí zavoláním instaletéra.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.