Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat s velkou úrodou jablek

Od: sword® odpovědí: 6 změna:

Prosím Vás poraďte co dělat s velkou úrodou jablek. Jak je zpracovat.Děkuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cybermagefroll*
hodnocení

2x
Urodilo se vám hodně jablek? Pusťte se s námi do jejich zpracování. Můžete mít perfektní mošt, křížaly, kompot, jablečné víno, jablkovici a nebo i báječnou jablkovou buchtu. Zde je několik jednoduchých návodů jak na to.
hobby.idnes.cz/...

hodnocení

0x

Ja bych je dal vypalit nebo bych je prodal.

jabraka*
hodnocení

0x

Já bych ti poradil,sworde,ale ta dřina a bolavá záda mi říkají,vykašli se na to.Včera jsme s kamarádem posbírali na zahradě 250 kg jablek,převážně Panenské a Spartan,a vyráběli mošt.Kdybychom to odvezli do výkupu,dostali bychom 1,50 za kg .Z celodenní dřiny jsme vytěžili asi 60 l moštu.Ale i ta drť po vylisování by šla použít na kvašení a pak vypálení.Pokud bys chtěl postup práce,jsem k dispozici.

JABRAKA

hodnocení

Rád si postup práce přečtu a budu uvažovat:)

jabraka*

K tomu moštu musíš mít drtič jablek,zařízení s rotujícím válcem a hřeby v násypce.Jablka,umyté tlakovým čističem se tam nasypou a rozmělní na co nejmenší části.Možná by se dal použít i jiný způsob rozmixování jablek.Drť se nasype do lisu-ruční šroubovicový lis na víno-a šťáva se vylisuje.Vylisovaná ˇšťáva se musí co nejdříve sterilizovat,aby nezačala kvasit.Pokud bys to nechal,získáš kvalitní burčák-už za 14 dní kvašení.

Jinak Šťávu naleju do zavařovacích sklenic a ohřeju v MW k varu.Pak nechám mírně zchladit a vleju do čistých PET lahví.Nechám místo na 2 deci a doleju vařícím moštem až po okraj a uzavřu.

JABRAKA

hodnocení

0x

Upect nejdelsi strudl na svete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]